Odmrzovanje

Pripravite gumijaste škornje, prihaja odjuga, nato pa ...

S.R.
6. 12. 2017, 08.25
Posodobljeno: 6. 12. 2017, 08.48
Deli članek:

Zbudili smo se v hladno in jasno jutro, ki ga je ponekod v nižinah prekrila megla. Vse se bo spremenilo v petek, saj prihaja odjuga, ki pa ne bo trajala.

Profimedia
Škornji na mizi

Najnižjo jutranjo temperaturo so danes zabeležili na brniškem letališču. Namerili so -8 stopinj Celzija. Dan bo sicer pretežno jasen, na Primorskem pa se bo začela pojavljati nizka oblačnost, najprej ob morju. Po nekaterih nižinah v notranjosti Slovenije bo zjutraj in dopoldne megla. Najvišje dnevne temperature bodo v kotlinah z dolgotrajnejšo meglo okoli 0, drugod od 4 do 11 °C.

Jutri se bo v zahodni in osrednji Sloveniji pooblačilo, na severu in vzhodu pa bo še deloma jasno, po nižinah severovzhodne Slovenije bo zjutraj in dopoldne megla. Pihati bo začel jugozahodni veter. Proti večeru se bodo v hribovitih krajih na zahodu začele pojavljati manjše padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -1, na Primorskem ter v prevetrenih nižinah na jugovzhodu od 2 do 5, najvišje dnevne od 2 do 10 °C.

Prihaja odjuga, nato pa ...

Meteo.si
Napoved za petek.

V petek bo oblačno, padavine se bodo razširile nad osrednjo, proti večeru pa nad vso Slovenijo. Meja sneženja bo večinoma med okoli 800 in 1200 m nadmorske višine. Pihal bo jugozahodnik.

V noči na soboto se bo meja sneženja ponekod spustila do nižin. V soboto čez dan bodo padavine povsod ponehale. Zapihal bo severni veter, na Primorskem burja. Hladneje bo.

Meteo.si
Napoved za petek.