Program otroške srčne kirurgije

Bizarno: vodstvo UKC hvali zgledne odnose, dva kirurga pa odhajata

T.L.
8. 11. 2017, 19.32
Posodobljeno: 8. 11. 2017, 20.54
Deli članek:

Vodstvo UKC Ljubljana prepričuje poslance, da so razmere urejene, komercialna televizija pa poroča, da dva slovenska kirurga dokončno odhajata - zaradi slabih odnosov.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Dogajanje v programo otroške srčne kirurgije se znova zapleta. Natančneje, smo priče bizarnemu dogajanju, za katerega pa bodo najverjetneje dobili izstavljen račun starši in njihovi bolni otroci. V oddaji 24ur na Pop TV so namreč poročali, da medtem ko strokovna direktorica UKC Ljubljana Marija Pfeifer in generalni direktor Andraž Kopač v DZ na odboru DZ za zdravstvo poslance prepričujeta, da so razmere na otroški kardiologiji varne, odnosi pa homogeni, so novinarji izvedeli, da iz programa odhajata še zadnja dva slovenska srčna kirurga, in to - zaradi slabih medsebojnih odnosov. Na oddelku ne želita več delati. Menda ju je vodstvo dlje časa skušalo prepričati, naj v programu ostaneta, vendar očitno neuspešno. 

Pravita, da otroškim kardiologom preprosto ne zaupata več in da z njimi ne moreta več sodelovati.

Le kot zanimivost: komercialna televizija še poroča, da ministrica za zdravje Milojka Kolar ni prisotna med predstavitvijo vodstva UKC Ljubljana poslancem.