SELO NA GORIČKEM

Krvavi obračun podžupana in gostilničarja zaradi "žabe"

Gabrijel Toplak
8. 11. 2017, 19.50
Deli članek:

Podžupan občine Moravske Toplice Štefan Kodila vztraja, da se je za izposojo delovnega stroja dogovoril z vodstvom gradbenega podjetja.

Osebni arhiv
Dobljene poškodbe je Kodila dokumentiral s telefonom.

V Selu na Goričkem te dni zaključujejo gradnjo mostu na državni cesti, a veliko bolj odmeva nedavni incident med podžupanom občine Moravske Toplice Štefanom Kodilo in Oskarjem Makarijem, sicer predsednikom Pevskega društva Selo in lastnikom vaške gostilne. Vsak od njiju zatrjuje, da je utrpel poškodbe, tekla je celo kri, zadeva pa naj bi eskalirala zaradi vibracijskega teptalnika oziroma žabe, ki ga uporabljajo za potrebe te gradnje in si ga je Kodila želel izposoditi.

Različni zgodbi

Osebni arhiv
Štefan Kodila se ne čuti krivega za pretep.

KP Goričko
Oskar Makari trdi, da je bil napaden on.

Kodila pravi, da je bil z direktorjem podjetja in delovodjo na gradbišču dogovorjen za izposojo stroja v dneh, ko ga tamkajšnji delavci ne potrebujejo. »V želji, da prevzamem stroj, sem se odpravil v gostilno in povedal njegovi Mariji, po kaj sem prišel. Rekla mi je, da ga lahko vzamem na dvorišču, kjer sem naletel na Makarija. On pa mi je odvrnil, da o tem ne ve ničesar. Želel sem poklicati delovodjo, a ga v tistem trenutku nisem dobil, niti direktorja gradbenega podjetja, zato sem odšel domov. Še istega dne sta me oba poklicala nazaj, a sem se vrnil k Makariju naslednji dan, ko naj bi bil, kot sta mi zagotovila delovodja in direktor, o tem obveščen. Gostilna je bila zaprta, zato sem na dvorišče pristopil z druge strani. Oskar je proti meni prihajal s pohodnimi palicami. Pozdravila sva se, kasneje pa mi je zabrusil, da ne ve, kaj počnem na njegovem dvorišču. Spet sem klical odgovorne v podjetju, a je name začel takoj kričati, da se moram pobrati z dvorišča. Svojo namero je poleg potiskanja podkrepil tudi s palicami, saj me je začel zbadati v trebuh, kasneje pa z njima tolči po glavi in roki. V tistem trenutku, sklepam, je prišlo tudi do edinega stika med nama, saj sem se zaradi več udarcev začel braniti. Med kriljenjem z rokami sem ga zadel po obrazu,« se spominja Kodila, ki je pri tem začel krvaveti iz roke.

Makari je kasneje odskočil in oba sta poklicala policijo. »Ker sem bil še v bližini, sem slišal njegovo prijavo. Hlinil je poškodbe in iz njegovega pogovora sem lahko razbral, da sem ga začel jaz brcati, ker mi ni želel izročiti žabe. Videl sem tudi, da je kasneje, ko sta ga obiskala policista, dvignil hlačnice in jima pokazal poškodbe na nogah,« pravi Kodelja.

Taista policista sta kasneje obiskala tudi Kodilo in ga povprašala, ali lahko pojasni poškodbe na Makarijevih nogah in obrazu. »Odgovoril sem jima, da z nogami nisva imela stikov, z roko pa sem se ga enkrat res dotaknil, ko sem se branil, saj me je udarjal s palicami po glavi. Zagotavljam pa, da v tistem času ni imel vidnih poškodb,« je razložil Kodila. Dogodek obžaluje, pravi, saj tega po predhodnem Makarijevem pogovoru z županom ni pričakoval. Ker pa ima fotografije poškodbe in tudi poškodbeni list, bo pravico iskal na sodišču. Včeraj smo poklicali Makarija, ki pa ni bil pripravljen na pogovor. Vseeno je izrekel, da ga je Kodila prvi udaril s pestjo in tudi brcnil, zato se je branil s pohodniškimi palicami.

S Policijske uprave Murska Sobota o dogodku sporočajo, da policisti zbirajo obvestila o kršitvi v smeri suma storitve kaznivega dejanja ali prekrška zakona o varstvu javnega reda in miru.