Opozorilo

Močnejši veter ponekod že povzroča težave, ki se bodo stopnjevale

M.K./sta
29. 10. 2017, 10.43
Posodobljeno: 29. 10. 2017, 10.50
Deli članek:

Nedelja bo vetrovna, opozarja Agencija RS za okolje (Arso), ki je za popoldne in zvečer za severovzhodni del Slovenije izdala oranžno opozorilo.

Predvsem na Štajerskem in v Pomurju bodo namreč najmočnejši sunki ponekod lahko presegli hitrost 70 kilometrov na uro. Veter nekaj težav že povzroča, med drugim je odkril streho v Mozirju.

Poleg odkrite strehe v Mozirju zaradi močnega vetra je po podatkih s spletne strani Uprave RS za zaščito in reševanje podrto drevo na Cesto na Toško Čelo na območju Ljubljane, v Ljutomeru pa je prišlo do izpada oskrbe z električno energijo.

Podatki Arsa kažejo, da je hladna fronta od severa dosegla Alpe in bo popoldne hitro prešla Slovenijo. Za njo bo k nam pritekal hladnejši zrak.

Po napovedih meteorologov bo danes dopoldne in sredi dneva v notranjosti Slovenije pihal okrepljen jugozahodni veter, popoldne pa se bo obračal na severno do severozahodno smer. Sicer pa bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem v vzhodni Sloveniji bodo popoldne kratkotrajne padavine. Zvečer bo na Primorskem zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 18 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo večinoma sončno. V torek in sredo prav tako, a sveže. Zjutraj bo marsikje možna slana, po nižinah bo tudi nekaj megle.