Rop banke

Oborožena moška sta se prerivala z varnostnikom

Gabrijel Toplak
29. 10. 2017, 08.00
Deli članek:

Policija je takoj začela iskanje, blokado so izvajali na vseh mestnih vpadnicah, pomagal jim je tudi helikopter, a jim roparja ni uspelo izslediti.

Gabrijel Toplak
Policijski trak je mimoidočim preprečeval dostop do poslovalnice.

Poslovalnico Nove KBM v Turnerjevi ulici v Mariboru sta včeraj »obiskala« vlomilca. Ta sta še vedno na begu, prav tako drzni ropar, ki je marca, spomnimo, oropal isto banko. Odnesel je okoli 7000 evrov, in čeprav so ga ujele kamere (izdelan je bil tudi fotorobot, op. p.), ga policisti niso ujeli.

O PODATKIH ŠE SKRIVNOSTNI

Kot je na kraju dogodka povedal Miran Šadl, tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor, so ob 9.38 na telefonsko številko 113 prejeli klic, da se je zgodil rop. Sprožil se je tudi alarm. »Policisti so na kraju ugotovili, da je bil storilec oborožen, medtem ko nihče od zaposlenih v banki ni bil poškodovan,« je pojasnil Šadl. Popoldne je še razkril, da sta rop izvršila dva storilca, stara med 20 in 30 let. »Prvi je visok od 165 do 170 centimetrov, vitke postave, temnejših las, oblečen je bil v jopico temne barve in trenirko. Drugi je visok čez 170 centimetrov, vitke postave, oblečen je bil v trenirko temne barve. Oborožena neznana storilca sta iz banke odnesla večjo vsoto denarja, nato pa pobegnila neznano kam,« je dejal Šadl. Roparja so iskali tudi s helikopterjem, oboroženi policisti so izvedli blokado območja na praktično vseh mestnih vpadnicah, okoliških bolj prometnih cestah, bili so tudi na Ptuju. »Podatkov, da bi se ropar gibal v teh smereh, pa nimamo,« je sklenil Šadl. Policija naproša vse, ki bi kaj vedeli, naj pokličejo na 113 ali anonimno telefonsko številko 080 1200.

Gabrijel Toplak
Miran Šadl, policijski piarovec: "Vsi, ki bi karkoli vedeli, naj pokličejo policijo."

NAŠLI NAJ BI ČRNO KAPO

Policisti naj bi, neuradno, ob prihodu našli črno kapo, ki jo je najverjetneje odvrgel ropar, a nam tega niso ne potrdili ne zanikali. Niti tega, da je nekaj očividcev pred banko po njenem odprtju videlo hoditi dva moška v temnejših oblačilih. Je pa nekakšno prerivanje dvojice moških z varnostnikom te banke iz svojega stanovanja videla soproga Marjana Kalška, ki je včeraj za Novice Svet24 povedal, da je bila vsa zadeva videti, kot bi varnostnik iz banke pritekel za njima. »Pred vhodom so se kasneje prerivali in žena mi je še povedala, da sta moška varnostnika celo potisnila na bližnjo cesto, kjer ga je skoraj povozil avto,« je povzel njene besede Kalšek.

Gabrijel Toplak
Marjan Kalšek

BREZ POŠKODB

Karidia Toure Zagrajšek, direktorica sektorja upravljanja odnosov z javnostmi in korporativnega komuniciranja pri Novi KBM, je o dogodku povedala, da imajo v takšnih primerih pripravljene protokole in procese za zagotavljanje varnosti. »Poslovalnica je zaprta, od ponedeljka pa bo spet poslovala po običajnem urniku,« je dodala Toure Zagrajškova.

Gabrijel Toplak
Poslovalnica je ob precej prometnem križišču Gosposvetske ceste in Turnerjeve ulice.