KREPIMO IMUNSKI SISTEM

Med domače police po domače zdravilce

zf
29. 10. 2017, 10.00
Deli članek:

Da se boste izognili prehladom in okrepili imunski sistem, poskrbite za spremembo življenjskega sloga, jedilnika, za dodatke živil, zelišč in drugih pripravkov, ki povečajo zaščito pred okužbami.

Dreamstime
Obvarujte svojo družino pred jesenskimi virusi in bakterijami.

Tokrat se bomo dotaknili tistih, ki jih imamo skoraj vsi v svojih domovih in jih, nekateri bolj, drugi manj, s pridom uporabljamo. Izkoristimo jih in si zagotovimo zdravje.

Česen

Brskajte po nosu!

Zadeva bo delovala samo, če bo prst iz nosa romal v usta. Strokovnjaki verjamejo, da je potreba po brskanju po nosu prastari način zaščite telesa pred boleznijo. Ko v telo preidejo virusi ali bakterije iz nosu, začne imunski sistem proizvajati protitelesa, ki jih, ker pridejo mikrobi v telo v majhnih količinah, z lahkoto uniči.

Nedavno smo ga pobrali z gredic ter spravili na hladno in suho mesto, vendar naj tam nikar ne počiva. Učinkovit je pri preprečevanju ateroskleroze, srčnih napadov, koronarnih srčnih bolezni, pri zniževanju ravni holesterola in krvnega tlaka. Njegova čudežna sestavina se imenuje alicin in je močna borka proti okužbam, saj spodbuja dejavnost imunskih celic. Britanska raziskava je potrdila, da so tisti, ki so uživali izvleček česna dvanajst tednov, za dve tretjini redkeje obolevali za prehladom. Želodec bo česen najbolje absorbiral, če ga boste pred zaužitjem strli in zaužili na tešče. Za krepitev imunskega sistema tako strite od dva do tri stroke česna in dodajte žlico medu ter pojejte. Takšna mešanica bo zvišala raven vaše energije in okrepila imunski sistem.

Probiotiki

Zdrave bakterije v njih pomagajo ohranjati zdravo črevesje in tako razbremenijo imunski sistem. Probiotiki spodbujajo delovanje belih krvničk in ljudje, ki jih redno uživajo, imajo 33 odstotkov manj bolniških dni kot ostali. Še posebno dragoceni so, če želite ob/po jemanju antibiotikov spet vzpostaviti zdravo črevesno floro. Posebej bogati s probiotiki so kefir, sirotka, skuta in navadni polnomastni jogurt.

Med

Velja za naravni antioksidant, ki se bojuje proti mikrobom, virusom, bakterijam in glivicam. Kupujte ga raje pri lokalnih čebelarjih. Največ antioksidantov ima ajdov med. Dodajajte ga v čaj ali zjutraj v kosmiče, kavo namesto s sladkorjem sladkajte z medom in ji dodajte še ščepec cimeta ter tako vsakodnevno poskrbite za odmerek antioksidantov. Še učinkovitejši spodbujevalec imunske odpornosti je matični mleček, ki hkrati krepi moč organizma, pomaga pri pomanjkanju vitaminov, izboljša delovanje žlez ...