NJEGOVO ZADNJE PRVENSTVO

Goran Dragić: Zmaj, ki si želi medalje

Matej Klarič
14. 9. 2017, 14.41
Posodobljeno: 14. 9. 2017, 14.45
Deli članek:

Dragić je pred tem prvenstvom najavil, da je to zanj zadnje prvenstvo, na katerem bo nastopil za reprezentanco. Veliki borec, pa je za svojo reprezentanco na igrišču vedno pustil srce. Priljubljeni Dragić ni nikoli zavrnil nastopa za reprezentanco, za katero je na parketu vedno pustil srce.

Reuters

Njegov borbeni duh ga ni ustavil niti takrat, ko je moral s tal pobirati celo zobe ali igrati z zlomljenim nosom in masko. V klubski karieri je igral tudi po tem, ko so mu z osmimi šivi morali zašiti ustnico. Zato je bilo jasno, da ga tudi namerni udarec latvijskega košarkarja s komolcem na zadnji tekmi, ki so ga slabi sodniki spregledali, ne bo ustavil pri nadaljnjem pohodu na evropski košarkarski vrh.

Trump mu je uničil posel
Skupaj z investitorji iz Dubaja je Dragić ustvaril kolekcijo luksuznih ur, vendar je posel propadel, ker je bil za predsednika izvoljen Donald Trump. Zaradi Trumpovega sovražnega odnosa do muslimanov so investitorji odstopili od pogodbe.

Od revščine do milijonov

Prav njegova vztrajnost je bila verjetno tista, ki ga je pripeljala med najboljše košarkarje sveta. Trenutno si kruh služi v NBA-klubu Miami Heat, s katerim je leta 2015 podpisal 80 milijonov evrov vredno petletno pogodbo, ki mu na leto prinese vrtoglavih 13,4 milijona evrov bruto. Vedno pa ni bilo tako, ko je bil mlajši, je štiričlanska družina komaj shajala z denarjem in se drenjala v garsonjeri v Kosezah, kjer je Dragić naredil prve košarkarske korake.

Vsakodnevne bolečine

Da so vsi udarci in naporni treningi pustili posledice na njegovem telesu, lahko občuti vsak dan, ko se zbudi. Kot pravi že pet let in verjetno bo v prihodnje še huje. Vendar Dragič, ki so mu ameriški mediji nadeli vzdevek Zmaj, meni, da se bo tudi na to navadil. Njegova velika želja je, da bi mu uspelo osvojiti kolajno s slovensko reprezentanco, ki jo odlično vodi Igor Kokoškov, s katerim je sodeloval že v Phoenix Sunsih. Če bo Sloveniji danes uspelo premagati Španijo, bo kolajna, ki je reprezentanca še nikoli ni osvojila, že priborjena, Dragić pa bo lahko po prvenstvu odšel v zaslužen reprezentančni pokoj.

vszi
Tudi poškodbe Dragića niso nikoli ustavile.

Youtube
Dragić ima z ženo Majo dva otroka. Skoraj štiriletnega Matea in mlajšo Viktorio. Kot pravi, od njunega prihoda košarka pri njem ni več v ospredju, med igro z njima pa se sprosti.