Mamić ZNOVA ŠOKIRAL

»Če me obsodijo, si bom sodil sam.«

mk
14. 9. 2017, 14.27
Posodobljeno: 14. 9. 2017, 14.29
Deli članek:

Ena izmed najbolj kontroverznih osebnosti s področja nekdanje Jugoslavije Zdravko Mamić je znova poskrbel za kopico škandaloznih izjav na tiskovni konferenci, ki jo je organiziral po tem, ko je izvedel, da ima njegov Dinamo blokiran račun zaradi dolga dolgoletnemu nogometnemu vratarju Dinama Draženu Ladiću.

M24 / Grega Wernig
Zdravko Mamić vedno znova šokira s svojimi kontroverznimi izjavami.

»Ne boste me videli v hrvaškem zaporu! Zapustil bi Hrvaško že v četrti sekundi, rad imam svoje življenje. Sam sebi bom sodil, nisem si zaslužil biti v zaporu. Če me obsodijo, si bom sodil sam,« je v svojem slogu dejal Mamić.

Veselijo se porazom

Kot da bi izgubil spomin, je dejal, da sam ni nikoli delil hrvaških navijačev in zatrdil, da gre pri tem za manipulacije in laži. »Uničiti želijo HNS, reprezentanco in Dinamo. Se ne spomnite, kako smo nadigrali Italijo, pa je bila tekma prekinjena, mediji pa so tedaj želeli, da se reprezentanco vrže iz kvalifikacij,« je dejal in dodal, da ni sam narisal svastike v Splitu in da ni bil med tistimi, ki so pretepli Bruna Marića in Nika Kovača: »Smo bili mi tisti, ki smo streljali v Mamića in ga pretepli na Braću,« se je vprašal.

»Brez mene ni Dinama«

Reuters
Tudi zvezdnik madridskega Reala Luka Modrić je moral na sodišču pričati zaradi poslov Zdravka Mamića.

»Sam sem ustvaril hrvaško reprezentanco,« je neskromno dodal in zatrdil, da se ljudje veselijo porazov Dinama: »Če me bodo nagnali iz Dinama, kluba čez tri mesece ne bo več.« Glede sojenja v Osijeku, kjer ga bremenijo, da je klub oškodoval za 12 milijonov evrov, je zatrdil, da so iz sonca naredili bombo. »Veliko je presenečenj o katerih ne bi želel govoriti. Vprašaje je, če bom preživel sojenje in če ga bo preživela moja družina in ostala normalna,« je še dodal.

Iz Modriča naredili lažnivca

»Od najsvetlejše osebe, Modrića, ste naredili lažnivca. Zakaj? Ker ni lagal na sodišču,« je dejal o pričanju zvezdnika madridskega Reala Luki Modriću, ki je kot priča na sojenju proti Mamiću izgubil spomin, kar je izzvalo veliko ogorčenje dela hrvaške javnosti. Mamić pa je sodišče celo obtožil, da je lažno zapisalo Modrićeve trditve in ga obtožilo, da je kriv. Zanikal pa je tudi to, da bi še vedno iz ozadja krojil usodo hrvaškega nogometa, čeprav je priznal, da je še vedno svetovalec Dinama. Vseeno pa se je opravičil vsem, ki jih je s svojim delom prizadel in priznal, da tudi on dela napake: »Zelo se bojim, toda nisem oborožen. Nikoli ne bom. Moja širša in ožja družina sta morale oditi iz države.«

Mamić je tako znova poskrbel za nastop v njegovem slogu. S svojimi nepremišljenimi izjavami pa vedno znova dokazuje, da se lahko tudi ljudje, ki hitreje govorijo kot mislijo, pridejo do najpomembnejših položajev in bogastva.