Tragedija v Posočju

Pogrešanega so našli mrtvega v Tolminki

M.K.
14. 9. 2017, 12.42
Posodobljeno: 14. 9. 2017, 13.00
Deli članek:

Po obsežni iskalni akciji so policisti in reševalci v reki Tolminki danes našli truplo pogrešanega 46-letnega moškega iz Zgornjega Posočja.

arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

Takoj po prijavi se je pod vodstvom policistov PP Tolmin začelo obsežno iskanje pogrešanega na območju planine Polog (Občina Tolmin) in ob reki Tolminki. Iskanje je oteževal izjemno zahteven teren s strmimi prepadi, območje je gosto poraslo z gozdnim drevjem, reka Tolminka pa je zaradi zadnjih padavin zelo porasla in deroča. Iskanje je potekalo vse do poznih večernih ur oz. do 1. ure današnjega dne, policistom pa se je pridružilo tudi večje število pripadnikov GRS Tolmin in vodnikov psov KZS za Severnoprimorsko. Kljub intenzivnemu iskanju pogrešanega moškega niso našli, zato so z iskanjem na nadaljevali danes, od jutranjih ur dalje.

V današnjo iskalno akcijo je bilo vključenih približno 20 ljudi, poleg policistov PP Tolmin in gorske policijske enote PU Nova Gorica vključeni tudi gorski reševalci GRS Tolmin in gasilci PGD Tolmin, pri iskanju pa so sodelovali tudi sorodniki pogrešanega.

Policisti in reševalci so v sklopu današnje iskalne akcije pregledali levi in desni breg po reki Tolminki navzgor vse do Tolminskih korit kot tudi širše območje v smeri planine Polog. Pri iskanju sta sodelovala tudi policijski kot in vojaški helikopter. Ob 9.50 uri so policisti in reševalci v reki Tolminki našli moško truplo, za katerega se je v nadaljevanju identifikacijskega postopka ugotovilo, da gre za pogrešanega 46-letnega moškega iz Zgornjega Posočja. V zvezi z najdbo trupla so policisti obvestili tudi preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici, so sporočili s policijske uprave v Novi Gorici.

Tolminski policisti so tujo krivdo izključili in ugotovili, da po sedaj zbranih ugotovitvah na truplu ni bilo ugotovljenih znakov nasilja, zato sklepajo, da gre za nesrečo. O vseh okoliščinah tragičnega dogodka bodo policisti s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.