Odzivi na hujskaštvo

Vojna zaradi treh sardel v Piranskem zalivu? Ne, hvala!

M.K.
14. 9. 2017, 11.00
Posodobljeno: 14. 9. 2017, 14.05
Deli članek:

Sklic nujne seje odbora, na kateri bodo za zaprtimi vrati razpravljali o pripravljenosti Slovenske vojske na možne konflikte ob implementaciji arbitražnega sporazuma s Hrvaško, je pri naših sosedih dvignil veliko prahu.

Bobo
Premier Miro Cerar je ocenil, da takšna razprava v mednarodno okolje pošilja napačno sporočilo (fotografija je simbolična).

"Z avtom se lahko pripeljemo v Ljubljano v uri in pol, na dober koncert, se srečamo z nam dragimi ljudmi in se poveselimo. Brkatim generalom in drugim, ki si želijo vojne, pa lahko rečemo le – odje...," je saborski predstavnik hrvaške opozicijske stranke SDP Bojan Glavašević z objavo na tviterju komentiral izjave admirala Davorja Domazeta Loše, glede izredne seje slovenskega parlamenta o pripravljenosti slovenske vojske na implementacijo sodbe arbitražnega sodišča o meji s Hrvaško.

Admiral, ki niti najmanj ne dvomi v pripravljenost hrvaške vojske, sicer pravi, da “ni treba zaostrovati, kajti gospodarji kaosa si želijo kaos na Hrvaškem”.

“V tem okviru je treba tudi videti vse, kar se dogaja, od požarov do napisov na ploščah, fašistov, antifašistov, ustašev, neustašev in vse drugo. To je notranji kaos in Slovenija hoče to izrabiti, ker se ji zdi, da je Hrvaška šibka,” je še povedal Domazet Lošo.

Domazet Lošo je za portal Direktno.hr povedal, da ne ve, “zakaj sploh hrvaška politika pristaja na vztrajno slovensko izsiljevanje” in da je “v geostrateškem pogledu Slovenija samo privesek Hrvaške.”

“Na takšno 17 let dolgo izsiljevanje Hrvaške, ki pravzaprav traja že vse od domovinske vojne, je mogoče odgovoriti samo ne en način, ki ga razumejo – in to je za oktavo višje,” je povedal Domazet Lošo.
“Hrvaška pehota bi v 48 urah lahko zavzela Ljubljano,” je še dejal.

Bojan Glavašević se je kritično odzval na admiralove izjave in med drugim povedal, da se je Hrvaška že nagledala vojne za vsaj deset življenjskih dob.

“In po tolikšnih travmah in izgubah, po vseh padlih in vseh solzah, ki smo jih pretočili, bi se zaradi treh sardel v Piranu nekateri spet vojskovali,” je dejal Glavašević.