Karte za ligo prvakov

Najzgodnejši je prišel že ob 3. uri zjutraj

Gabrijel Toplak
1. 9. 2017, 21.00
Deli članek:

Vsak navijač, ki je že imel sezonsko vstopnico za tekme Maribora ali si jo je priskrbel do sinoči, je lahko kupil tri komplete. Enega za svoj sedež in dva dodatna, so sporočili iz NK Maribor.

Gabrijel Toplak
Navijač Vlado

Čeprav se je prodaja kompletov vstopnic za ogled tekem lige prvakov v Ljudskem vrtu v Vijol'čni bajti in Mercatorjevem centru v Mariboru začela točno opoldne, so najzvestejši navijači mariborskega prvoligaša v Tyrševo ulico prišli že zelo zgodaj zjutraj. Razlog? Kot imetniki sezonskih vstopnic so imeli predkupno pravico, da si čim prej zagotovijo komplet vstopnic za vse tri domače tekme (Liverpool, Spartak, Sevilla). Prvi je s stolčkom pod pazduho pred Vijol'čno bajto prišel Vlado. »Tukaj sem bil že ob 3. uri zjutraj. S seboj sem imel le denar. Že nekaj let prihajam tako zgodaj. To je zame že stalnica,« je dejal Vlado, ki se mu je že čez nekaj minut pridružil Uroš. »Vedel sem, da bo gneča, in nisem želel biti 15. v vrsti. Želim najboljše sedeže. Zanimivo je tudi to, da si prve tekme ne bom ogledal, saj bom v tistem času na poročnem potovanju,« je poudaril Uroš, nadvse zvest privrženec vijoličastih.

Gabrijel Toplak
Vrsta čakajočih pred Vijol'čno bajto je bila včeraj dopoldne iz minute v minuto daljša.

ČAKANJE NI DOLGOČASNO

Iz pogovorov navijačev je bilo mogoče razbrati, da so nekateri čakanje izkoristili tudi za druženje. Malo pred 6. uro zjutraj sta prostor pred Vijol'čno bajto zasedla Mariborčana, sicer prijatelja Sara in Tim. »Gre tudi za druženje, zato nama več ur čakanja ni težavno. Seveda pa sva v tem času še zajtrkovala,« je pojasnil Tim, ki si bo z največjim zanimanjem ogledal tekmo z Liverpoolom. Nekoliko bolj pozen je bil Denis iz Slovenske Bistrice, saj je v center mesta prišel »komaj« ob 8. uri. »Malo bom res čakal, a sem vseeno vesel, da bodo tisti za menoj tukaj še kakšni dve ali tri ure več kot jaz. Domače tekme si bom ogledal vse, gostujoče za našo ekipo pa v Liverpoolu in Sevilli,« je dejal Denis.

Gabrijel Toplak
Denis bo za vijoličaste navijal v Liverpoolu in Sevilli.

Gabrijel Toplak
Sara in Tim sta med čakanjem tudi zajtrkovala.

Gabrijel Toplak
Za red sta skrbela varnostnika.

Gabrijel Toplak
Točno ob 12. uri so se za prve kupce odprla vrata Vijol'čne bajte.