V Šiški

Obtoženi posilstva se še ni uradno izrekel o krivdi

ss
1. 9. 2017, 20.00
Deli članek:

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se je te dni nadaljeval predobravnavni narok za Klemna R., obtoženega posilstva.

Facebook
Obtoženi Klemen R.

Sodnica Metka Bergant Debevec je po nareku višjih sodnikov zaslišala enega od kriminalistov, ki je sodeloval pri aretaciji osumljenca.

Višji sodniki so namreč v postopku glede zahteve obrambe po izločitvi nekaterih dokazov kolegom na prvi stopnji naložili, da razčistijo oziroma razjasnijo, kako je nastal uradni zaznamek, iz katerega izhaja, da je obtoženi ob prijetju prijatelju naročil, naj »poskrbi, da bosta punci umaknili prijavo«. Obtoženi je sicer po navedbah iz obtožnice 26. januarja letos »na silo občeval« s takrat 19-letnim dekletom. Kaznivo dejanje naj bi bilo storjeno na območju Šiške, obtoženi pa očitke zavrača, čeprav se o krivdi uradno še ni izjasnil.

Zanikal navedbe zaslišanega kriminalista

Klemen R. je v še enem kazenskem postopku zaradi tatvine, pred leti pa je bil obsojen, ker je 26. decembra 2011 pijan in pod vplivom mamil streljal po Šiški, za kar je bil obsojen na leto in 11 mesecev zapora.

Kriminalist T. M. je pojasnil, da so obtoženega obravnavali po protokolu ter da se je odpovedal odvetniku, češ da ga ne potrebuje, ker ni nič storil narobe. Na vprašanja je sicer odgovarjal, zapisnika pa potem ni želel podpisati, ker policistom zaradi nekaterih preteklih izkušenj ne zaupa. Da je prišlo do posilstva, je ves čas vztrajno zanikal. Kriminalist je tudi potrdil, da je osumljeni, ko so ga podrli na tla in mu brali pravice, prijatelju zavpil, naj poskrbi, da bosta dekleti umaknili prijavo, nato pa ga je zanimalo, kaj se bo zgodilo, ko bosta punci dejansko umaknili prijavo … Obtoženi je na vprašanje sodnice, ali navedbe kriminalista držijo, odvrnil, da ne, podrobnejših izjav pa še ni bil pripravljen dajati.

Niso poklicali zdravnika, niti odvetnika

Mladenič je bil pred leti že obsojen za poskus uboja

Zagovornik obtoženega, odvetnik Miloš Zarićje od sodišča zahteval, da opravi poizvedbe, kdaj so policisti klicali zdravnika, ki je po njegovih navedbah na osumljenčevi glavi opazil hematom, ter da mu je slabo. Odvetnik Zarić je namreč prepričan, da so obtoženega policisti ob aretaciji poškodovali, zato bi ga morali po njegovem mnenju najprej oskrbeti in šele nato zaslišati. »Začuden sem, da so se ga v takšnem stanju sploh lotili,« je med drugim dejal. Poleg tega obramba trdi, da je obtoženi vseskozi zahteval pravno pomoč. Sodnica Bergant Debevčeva bo septembra v nadaljevanju predobravnavnega naroka po nareku višjih sodnikov v že omenjenem postopku izločanja dokazov tako zaslišala še odvetnika Marka Makuca, ki je imel z obtoženim opravka pred odvetnikom Zarićem.