Reka tragično vzela dve življenji?

VIDEO: V reko skočila za 3-letnim sinom; malčkovo truplo so že našli

R.T.
1. 9. 2017, 19.20
Posodobljeno: 5. 9. 2017, 08.51
Deli članek:

V bližini Vukovarja na obrežju reke Donave so danes našli truplo 3-letnega dečka, mamo še iščejo.

Arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

Ob približno 12. uri so se po pobočju ob reki Donavi, na predelu, ki sicer ni urejen kot sprehajališče, sprehajali 3-letni deček, mlajša ženska in starejša gospa, ko je deček iz za zdaj še neznanega razloga nesrečno zgrmel po strmini ter končal v reki, poroča hrvaški portal 24sata. Po neuradnih informacijah naj bi za njim nemudoma skočila mlajša ženska, domnevno njegova mati. Ta je dečka želela rešiti, preden njegova glavica ponikne pod gladino. Tragedija je hotela, da je pod gladino vode izginila tudi sama.

Vso grozoto naj bi z obale spremljala starejša gospa, za katero policija domneva, da je dečkova babica. Ta je s kričanjem na pomoč uspela priklicati bližnje ribiče, ti pa so nemudoma poklicali policijo in reševalce, saj se v vodi za obema izgubila vsaka sled.

Dečkovo trupelce so kaj kmalu našli približno dvesto metrov od kraja incidenta. Vsako oživljanje je bilo prepozno. Na prizorišče tragedije so prispeli tudi potapljači in gorski reševalci, ki so skrbno prečesali obalni pas mogočne reke, vendar jim pogrešane ženske ni uspelo najti.

Policisti, ki so potrdili, da verjetno gre za družino, so sporočili, da je bila babica povsem šokirana in pretresena ter da jim od nje še ni uspelo pridobiti koristnih informacij. Po poročanju 24sata naj bi babica tako ves čas ponavljala besede »moj drugi otrok«, vendar policisti še ne vedo, koga ali kaj je imela v mislih.