Požarna straža

FOTO: Požarišče pri Divači obsega skoraj 100 hektarjev površin

S.R./STA
5. 8. 2017, 13.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Gasilci so po požaru ob železniški progi Rodik-Divača, kjer je zagorelo v četrtek popoldne, danes zjutraj prekinili s požarno stražo. Razmere na požarišču so mirne, a bodo na približno dve uri še delali obhode, je povedal vodja intervencije Boris Budal.

STA
Na požarišču pri Divači so prekinili požarno stražo, občasno še obhodi.

Požar, ki je zajel grmičevje in gozd ob progi, je okoli 90 gasilcev ob pomoči vojaških helikopterjev in letal Slovenske vojske uspelo pogasiti v petek zvečer. Po 18. uri je bila vzpostavljena požarna straža, kar pomeni, da je dežurna ekipa gasilcev ponoči patruljirala na terenu.

STA
Požar pri Divači.

Požar je po oceni zavoda za gozdove zajel 95 hektarjev površin, v prvi vrsti je šlo za podrast, grmičevje in ostale drevesne vrste, objekti in ljudje pa niso bili ogroženi. Vzrok požara je najverjetneje ta, da se je zavornjak na enem od vagonov blokiral in povzročil iskrenje.

STA
Požar pri Divači.

Uprava RS za zaščito in reševanje je medtem razglasila veliko požarno ogroženost v več primorskih občinah. Prepovedano je kuriti na prostem. Prav tako veljajo še nekatere omejitve aktivnosti, ki lahko povzročijo požar. Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami ter policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja v omenjenih občinah izvajala poostren nadzor.

STA
Vodja intervencije Boris Budal in gasilci.

STA
Požar pri Divači.