Brez elektrike in dovoljenj

Šok za turiste: Na Makarski rivieri zapečatili hotel, poln gostov

R.T.
5. 8. 2017, 12.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Hrvaška carinska uprava je zaprla in zapečatila hotel na Makarski rivieri, saj ta ni imel niti ustreznih dovoljenj niti priključka za elektriko.

Profimedia
Makarska rivera (fotografija je simbolična).

Hotel Pinija v mestu Gradac na Makarski rivieri, ki je bil poln gostov, je doživel svojevrsten šok, ko ga je zaprla in zapečatila hrvaška carinska uprava, poroča portal Slobodna Dalmacija. Z odločitvijo so bili seveda izrazito nezadovoljni tako vodstvo kot gostje, medtem ko carinska uprava trdi, da zadeve ni bilo mogoče rešiti drugače in da je hotel deloval nezakonito.

Hotel naj bi bil sicer razprodan do septembra, zaradi tega dogodka pa so morali stotim gostom zagotoviti novo namestitev.

Hotel tako naj ne bi imel vseh potrebnih dovoljenj za obratovanje, zaradi česar so lastnika Marka Kraljevića že takoj po otvoritvi pozvali, naj ustrezna dovoljenja pridobi, ali pa hotel začasno zapre. Ker lastnik ni storil ničesar, so hotel po izteku 30-dnevnega roka zaprli sami, pravijo pri carinski upravi, kjer dodajajo, da so bili v to prisiljeni in da so to storili šele po tem, ko so odloku seznanili tudi turistične agencije in lastnika. Poudarjajo še, da pri tem ni prišlo do nobenih incidentov.

Hotel obratuje šele dober mesec dni, očitno pa je, da dela v njem še niso bila končana, saj so gostje prenočevali v eni polovici zgradbe, medtem ko so se v drugi še vedno izvajala obnovitvena dela. Če gre verjeti virom Slobodne Dalmacije, za otvoritev hotela zagotovo še ni bilo vse pripravljeno, še posebej, ker naj ne bi bil priključen na električno omrežje.