Sončno in vroče

Tudi danes se bomo potili; prihajajo še vročinske nevihte

S.R.
5. 8. 2017, 08.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Čaka nas sončen in vroč dan, vendar se bodo temperature dvignile "le" do 38 stopinj Celzija. Na obzorju tudi vročinske nevihte.

Profimedia
Popoldan in proti večeru nas znajo presenetiti nalivi.

Danes bo povečini sončno. Popoldne in zvečer bodo nastale posamezne vročinske nevihte, ki se bodo v severni in severovzhodni Sloveniji lahko nadaljevale tudi v noč na nedeljo. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 36, na Primorskem do 38 stopinj C, sporoča Agencija Republike Slovenije za okolje.

ARSO

Opozorilo

Danes bo še velika toplotna obremenitev, v nedeljo sredi dneva in popoldne pa le na Primorskem in delu južne Slovenije. Predvsem na Primorskem je velika požarna ogroženost.

ARSO

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sprva se bodo krajevne plohe in nevihte pojavljale v severni Sloveniji, popoldne pa tudi drugod. Predvsem v zahodni in južni Sloveniji bodo zvečer ob prehodu hladne fronte tudi krajevna neurja. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem zvečer večinoma zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 21, na Primorskem do 26, najvišje dnevne od 26 do 32, na jugu Slovenije do 35 stopinj C.

Do ponedeljka zjutraj bo dež ponehal, najkasneje na vzhodu. Čez dan bo povečini sončno, na Primorskem bo pihala večinoma šibka burja. Vročine ne bo. Večinoma sončno bo tudi v torek.