Družbeno dno

Približno od 8 do 16 evrov za seks

uk
5. 8. 2017, 07.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Kaj se dogaja? Kruševac je postal leglo prostitucije in nihče ne ukrepa.

Profimedia
Dekleta prisilijo v prostitucijo in jih pri tem snemajo ter grozijo, da bodo posnetke pokazali družini.

Srbski mediji so o Kruševcu začeli pisati skoraj kot o nekakšni novodobni Sodomi ali Gomori. V mestu so namreč tri lokacije, kjer na svoje stranke čakajo prostitutke, iz tega mesta pa naj bi bilo tudi ogromno prostitutk, ki delajo v Beogradu. Gre za dekleta iz tako imenovanega dna družbene lestvice, ki za svoje usluge računajo od 1000 do 2000 dinarjev (približno 8 do 16 evrov), odvisno od vrste uslug.

Najete sobe

Prisilna prostitucija Mnoga dekleta v prostitucijo zvabijo prek oglasov, ki jim ponujajo dobro delo in odličen zaslužek. Čaka pa jih beda in odvisnost. 

Kot smo že navedli, se prostitutke zbirajo na treh lokacijah v mestu: pri Jasičkem mostu, okoli železniške postaje in pri mostu v Bivolju, navajajo srbski mediji. Svoje usluge nudijo v glavnem v najetih sobah ali v avtomobilih. Mnoga dekleta si s tem početjem poskušajo zagotoviti denar za študij, a naj bi jih večina končala v krempljih drog, zvodnikov in alkohola. Zvodnike policija v glavnem pozna, a jih v večini primerov ne more povezati z zvodništvom, saj si jih dekleta ne upajo izdati.