Čelno trčenje

Grozljiva prometna nesreča pri Lipnici, vozili polni mladih

S.R.
5. 8. 2017, 11.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Le streljaj čez mejo v kraju Wildon na avstrijskem Štajerskem je včeraj pozno zvečer prišlo do silovitega čelnega trčenja dveh vozil. Umrla je ena oseba, sedem pa jih je bilo hudo poškodovanih.

Feuerwehr Allerheiligen bei Wildon
Avto 22-letnika je obstal na cestišču.

V kraju Wildon, ki je le 12 kilometrov oddaljen od Lipnice, sta včeraj zvečer silovito trčili dve vozili. 42-letna ženska iz Gradca je bila na kraju mrtva, sedem huje poškodovanih pa so prepeljali v okoliške bolnišnice.

Po navedbah policije je 18-letnik iz širše okolice Lipnice najverjetneje najprej zapeljal na bankino in nato izgubil oblast nad vozilom, zaradi česar ga je zavrtelo. V tem trenutku mu je nasproti pripeljal 22-letnik in vanj čelno trčil. Trčenje je bilo tako silovito, da je vozilo 18-letnika pristalo v koruznem polju, drug avtomobil pa je obstal na cestišču.

Reševalci 42-letnici, sopotnici 18-letnika, niso mogli več pomagati, saj je bila na mestu mrtva. V tem avtomobilu sta sedela še dva 18-letnika, fant in dekle. V vozilu, ki ga je vozil 22-letnik, pa so sedeli še trije fantje, stari 19, 23 in 28 let. V nesreči so vsi utrpeli hujše poškodbe, zaradi česar so jih s helikopterjem oz. reševalnimi vozili prepeljali v bližnje bolnišnice.