Kariera

Ste mladi in brezposelni? 5.000 evrov za podjetniške nadobudneže

J.P.
14. 7. 2017, 15.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Danes je bil v Uradnem listu objavljen prvi »Javni razpis za sofinanciranje projektov spodbujanja podjetništva med mladimi 2017-2019«.

Ahiv Svet24
Mladi bodo vključeni v skupinsko usposabljanje, kjer jim bodo na voljo konkretna podjetniška znanj in veščine.

Namen javnega razpisa je spodbujati podjetniško aktivnost med mladimi brezposelnimi osebami, ki ne štejejo več kot 28 let in posledično doseči večje zaposlovanje. Njegov cilj pa je »vključitev 260 mladih brezposelnih v usposabljanje na Vzhodu in 390 mladih na Zahodu«, so sporočili z ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Skupna višina sredstev je skoraj milijon evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval skoraj 80 odstotkov.

Skupna višina sredstev je skoraj milijon evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval skoraj 80 odstotkov. Na javnem razpisu bosta izbrana dva projekta, »ki jih bo izvajalo projektno partnerstvo (prijavitelj in vsaj en projektni partner) – en iz Vzhodne in en iz Zahodne kohezijske regije«.

Vključeno podjetniško svetovanje

Mladi bodo vključeni v skupinsko usposabljanje, kjer jim bodo na voljo konkretna podjetniška znanj in veščine. Temu bo sledilo individualno svetovanje za realizacijo njihove podjetniške ideje. »Po uspešno potrjenem podjetniškem načrtu in zaposlitvi v novoustanovljenem gospodarskem subjektu bodo imeli možnost za pridobitev 5.000 evrov subvencije v povezani operaciji »Spodbude za zaposlitev mladih«. Predvidenih je 200 subvencij na Vzhodu in 300 subvencij na Zahodu, za mlade, ki so uspešno zaključili usposabljanje s podjetniškim načrtom in se zaposlili v novoustanovljenem gospodarskem subjektu.«

V času prvega leta delovanja novonastalega gospodarskega subjekta bodo upravičeni do podjetniškega svetovanja.