Trajekto

Robotek, ki vam olajša pot na hrvaške otoke

G.G.
11. 7. 2017, 14.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V podjetju Styler so pred kratkim razvili klepetalnega robota, ki vam pomaga pri iskanju informacij o voznih redih trajektov na Hrvaškem.

Profimedia
Najdražji trajekti plujejo iz Splita proti otokom Vis, Koručula in Lastovo.

Trajekto se zna tudi pošaliti. Pri izbiri Pelješca je posvaril, da bo vožnja dolga.

Slovenci poleti radi obiščejo hrvaške otoke, klepetalni robot Trajekto pa vam prek Facebook Messengerja olajša iskanje voznih redov. V stik s klepetalnim robotkom vstopite na https://m.me/trajekto/ in Trajekto vam ponudi dnevni vozni red trajektov. Najprej izberete želeni otok, nato pa kraj vstopa in izstopa na trajekt. Ob kliku na relacijo se izpiše vozni red in trajanje vožnje. Trajekto ponudi še povratni vozni red, zemljevid in cenik. Cene so zaenkrat v hrvaških kunah, v evrih pa bodo ob naslednji posodobitvi.

Blaž Kovač iz podjetja Stailer nam je povedal, da ima Trajekto od začetka julija, ko je javno “začel z delom”, že več kot 500 uporabnikov, število pa se hitro viša.

Trajekto tudi v tujih jezikih

Večina uporabnikov je z robotkom zadovoljna. Kaj pa pogrešajo? “Med drugim so izrazili željo za ostale povezave,” pravi Kovač, ki prizna, da Trajekto zajema le najbolj obiskane linije na hrvaških otokih, zaradi želja uporabnikov pa bodo dodajali nove – skratka, kot pravi Kovač, “trajekto se mora redno posodabljati”.

V bližnji prihodnosti bo Trajekto preveden tudi v tuje jezike (angleščino, nemščino, italijanščino, …), tako da bo “strokovnjak za trajekte” zanimiv tudi za tuje turiste.