Osvežitev

Vremenoslovci opozarjajo: neurja, toča in veter do 100 km/h

G.G., T.L.
11. 7. 2017, 13.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Vremenoslovci so imeli prav. Ponekod po Sloveniji so vročino že prekinile nevihte.

meteo.si
Nekaj pred 15. uro je nevihta prečkala z arbitražo določeno mejo.

Lightning Maps
Okoli 13. ure so strele najbolj udrihale v okolici Celja.

Ne bomo si še oddahnii od neugodnega vremena. Ob 15.30 uri uje Agencija za okolje izdala novo opozorilo, v katerem so zapisali, da so danes popoldne in zvečer po Sloveniji možne močnejše nevihte in krajevna neurja. V večernih urah tudi obvstaja velika verjetnost za močne sunke zahodnega do jugozahodnega vetra ob obali, največje hitrosti bodo do okoli 100 km/h.

Pridelke in pločevino lahko potolče toča. Trenutno je največja nevarnost toče za Podravje, Koroško in Bovško. 

http://meteo.arso.gov.si
Verjetnost toče.

Kot smo poročali, se bdo nevihte v prvem dnevu noči razširile proti jugovzhodu države. Tudi zvečer bi lahko neurja lokalno spremljala toča, zaradi močnih nalivov pa lahko pride do razlivanja hudourniških vod. Dežurni meteorolog Brane Gregorčič je povedal, da od srede do konca tedna pa ne pričakujejo neviht in vročine.

Danes je že padalo

Okoli 13. ur so se padavine vsule na zemljico med Tolminom in Bovcem, mokro je bilo v bohinjskem kotu, Kamniško-Savinjskih Alpah ter v trikotniku Vransko-Celje-Velenje. Iz Žalca sicer poročajo o krajši plohi, ki ni ohladila ozračja. Nekaj pred 15. uro je deževalo v Julijskih in Kamniško-Savinjskih Alpah, delih Savinjske, Koroške in Štajerske (Pohorje in vzhodno od Maribora). Nevihtna celica, ki je obiskala Celje, pa se je pomaknila proti vzhodu in v Rogaški Slatini ter Halozah navrgla tudi nekaj toče, nato pa brez veljavnih dokumentov vstopila na Hrvaško.