Grozljivo jutro

VIDEO: Skavta iz spanca prebudil ugriz črnega medveda

R.T.
11. 7. 2017, 12.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Udeleženci poletnega tabora krščanske mladine v ameriški zvezni državi Kolorado so v nedeljo zjutraj doživeli svojevrsten šok.

Zajem zaslonske slike
Dylan jo je odnesel le z "lažjimi" poškodbami.

19-letnemu skavtu Dylanu so morali v nedeljo nuditi zdravniško pomoč, potem ko ga je z ugrizom v glavo zbudil črni medved. Mladeniča, ki mlajše tovariše sicer uči veščin in tehnik preživetja v divjini, sta iz sanj prebudila »hrustanje« in »huda bolečina«

Dogodek je za televizijsko hišo KMGH opisal tudi Dylan. »Hrustanje je bilo najbrž posledica strganja, ko je s čekani zagrizel v lobanjo. Zagrabil me je … in potegnil. Potem me je ugriznil v zadnji del glave in me začel vleči,« je pojasnil. Medved je nesrečnika povlekel približno tri do štiri meter iz šotora, preden so ga preplašili drugi člani osebja.

Iz poletnega tabora, ki je takrat gostil tudi skupino mlajših otrok, so sporočili, da med napadom ni bil poškodovan ali ogrožen nobeden od ostalih gostov ter da so mladeniča prepeljali v bolnišnico v bližnje mesto.

Drzni medved je že na seznamu za odstrel, pa je za CNN pojasnila tiskovna predstavnica ustanove Colorado Parks & Wildlife JenniferChurchill.