V tem mandatu

Opozicija z interpelacijami le dolgočasi poslance

lt
9. 7. 2017, 19.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Doslej osem neuspešnih interpelacij v tem mandatu.

STA
V tem mandatu doslej osem interpelacij.

V SDS so vložili interpelacijo zoper ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc. SDS Kolar Celarčevo kritizira, da njene zdravstvene zakonodaje ni na vidiku. Kolar Celarčeva odgovarja, da zato, ker se jo ves čas ruši. Nazadnje s tem poskusom interpelacije.

Doslej je bilo v tem mandatu osem neuspešnih interpelacij. 

24. 9. 2015 DZ je na predlog skupine poslancev s prvopodpisanim Jožetom Tankom iz SDS razpravljal o interpelaciji zoper ministrico za notranje zadeve Vesno Györkös Žnidar.

3. 3. 2016 DZ je na predlog skupine poslancev s prvopodpisanim Matejem Toninom iz NSi razpravljal o interpelaciji zoper ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca.

15. 6. 2016 DZ je na predlog skupine poslancev s prvopodpisanim Jožetom Tankom iz SDS razpravljal o interpelaciji zoper ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anjo Kopač Mrak.

20. 9. 2016 DZ je na predlog skupine poslancev s prvopodpisanim Matejem T. Vatovcem iz Levice (takrat ZL) razpravljal o interpelaciji zoper ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča.

18. 10. 2016 DZ je na predlog skupine poslancev s prvopodpisanim Jožetom Tankom iz SDS razpravljal o interpelaciji zoper ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc. Prva je interpelacijo zoper njo spisala poslanska skupina NSi, vendar jo je z vložitvijo svoje interpelacije za las prehitela SDS.

7. 11. 2016 DZ je na predlog skupine poslancev s prvopodpisanim Jožetom Tankom iz SDS razpravljal o interpelaciji zoper ministrico za izobraževanje Majo Makovec Brenčič.

23./24. 11. 2016 DZ je na predlog skupine poslancev s prvopodpisanim Janezom Janšo iz SDS razpravljal o interpelaciji celotne vlade, in sicer zaradi očitkov o kršenju ustave in zakonov, neuresničevanju zavez iz koalicijskega sporazuma vladnih strank, slabem upravljanju z državo in državnim premoženjem ter o vse večjem razvojnem zaostanku za primerljivimi državami v EU.

14. 12. 2016 DZ je na predlog skupine poslancev s prvopodpisanim Jožetom Tankom iz SDS razpravljal o interpelaciji zoper ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anjo Kopač Mrak.

7. 7. 2017 Poslanska skupina SDS je vložila interpelacijo zoper ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc.