Nogometni dresi

Rok pomaga: za socialno ogrožene tokrat 2880 evrov

Gabrijel Toplak
13. 5. 2017, 17.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Večina dresov je ostala v mestu, kupci so sicer iz vse Slovenije. Dres Dareta Vršiča je kupil Rokov prijatelj in velik navijač NK Maribor Robert Feguš iz ZDA.

osebni arhiv
Za dres Dareta Vršiča je iztržil največ, 310 evrov …

Mariborski humanitarec in naj prostovoljec Rok Černic se lahko podpiše pod novo dobrodelno dražbo, s katero je zaslužil 2880 evrov.

Največ za Dareta Vršiča

Zizkupičkom je zelo zadovoljen, pravi, saj mu je največ denarja – 310 evrov – uspelo iztržiti za dres Dareta Vršiča. »Za dres Luke Zahoviča je bil izkupiček 300 evrov, za dres Jasmina Handanoviča 250 evrov, 150 evrov pa za dres smučarke Ilke Štuhec. Vršičevega je kupil moj dober prijatelj in velik navijač NK Maribor Robert Feguš, Slovenec, ki živi v Ameriki, sicer pa so bili kupci iz več mest v Sloveniji,« je pojasnil Černic.

osebni arhiv
… za dres Jasmina Handanoviča pa 250 evrov.

Izkupiček bo namenil taborniško-nogometnemu kampu za otroke iz socialno ogroženih družin, druga polovica pa bo šla CSD Maribor za prehrambne pakete za socialno ogrožene ljudi. »Na odločitve, komu pomagati, največkrat vpliva moje otroštvo, ko sem bil pogosto v situacijah, da mi starši česa niso mogli omogočiti,« je iskren Černic, ki je že napovedal naslednji projekt: »Začel se bo nekje oktobra in zaključil decembra. Drese imam obljubljene, izkupiček pa bo šel spet otrokom, starostnikom, verjetno tudi brezdomcem

osebni arhiv
Rok Černic z Bredo Ščap in predstavniki Kluba mariborskih študentov.

V kratkem že po hrano

Na Rokovo prošnjo je k sodelovanju pristopila tudi Mariborčanka Beba Ščap, ki ji je nedolgo nazaj uspel dobrodelni podvig Kalvarija 111. »Poznam nekaj športnikov in drese so mi odstopili Uroš Zorman, Ilka Štuhec, Luka Žvižej, Miha Zarabec, Jaka Malus, Blaž Janc ter Sani Bečirović. Pomagala sem mu tudi z nasveti, kako projekt izpeljati čim bolj kvalitetno,« je dejala Ščapova in napovedala, da gredo v kratkem skupaj s Klubom mariborskih študentov, ki je Černicu pomagal pri izvedbi projekta, kupit hrano za socialno ogrožene družine.