Škoda

Zaradi vetra kaos, telefonski drog padel na vozeče vozilo

T.L.
20. 4. 2017, 07.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Agencija za okolje opozarja, da bo močan veter s sunki med 70 in 90 kilometri na uro, pihal tudi danes.

Bobo
Fotografija je arhivska.

Močan veter je v sredo zvečer povzročal težave po delih Slovenije. Da bo v sredo zvečer in v četrtek v zgornjem Posočju, pod Karavankami in v severovzhodni Sloveniji pihal močan veter severnih smeri z najmočnejšimi sunki med 70 in 90 km/h, pa je in še opozarja Agencija za okolje (Arso).

Tako je ob 21.57 v Dankovcih v občini Puconci padel telefonski drog na vozeče osebno vozilo in ga pri tem poškodovalo. Drog so odstranili gasilci iz PGD Dankovci, ki so s cestišča tudi odstranili razbito avtomobilsko steklo, poroča uprava za zaščito in reševanje. 

Ob 21.40 je v naselju za Savo v občini Hrastnik z brežine padel večji kamen in razbil steklo na balkonskih vratih stanovanjske hiše. Gasilci PGD Hrastnik mesto so odstranili kamen ter očistili steklovino. Na kraj je prišla tudi policija.

Ob 21.29 je v naselju Stara Fužina v občini Bohinj veter odkril strehi na dveh stanovanjskim objektih. Gasilci PGD Stara Fužina so strehi pokrili z rezervno kritino.

Ob 20.40 so posredovali gasilci PGD Hlebce na cesti Hraše-Studenčice v občini Radovljica, kjer je zaradi vetra na cestišče padlo večje drevo. Veter je podrl drevo tudi v kraju Godeninci v občini Središče ob Dravi, na Partizanski cesti v Kranju pa so se zaradi vetra podrla tri drevesa. 

Ob 20.02 na počitniški hiši v naselju Bogojina v občini Moravske Toplice sunek vetra podrl električni drog in pretrgal električne žice. Iskrenje je zanetilo manjši požar pri slemenu objekta. Posredovali so gasilci PGD Bogojina in Moravske Toplice, ki so pogasili manjši požar. Na kraju so bili tudi gasilci PGD Tešanovci in Filovci.