Sodelavci

Zdenka Čebašek-Travnik znova v središču

T.L./STA
20. 4. 2017, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Skupščina zdravniške zbornice o članih ožje ekipe Čebašek-Travnikove, potrditev novih kandidatov pa je vprašljiva.

Bobo

Skupščina Zdravniške zbornice Slovenije bo danes odločala o predlaganih kandidatih za člane izvršilnega odbora zbornice. Te je predsednica zbornice Zdenka Čebašek-Travnik predlagala po tistem, ko so jo nekateri ožji sodelavci kmalu po imenovanju zapustili. A potrditev novih kandidatov je vprašljiva.

Čebašek-Travnikova kot člane svoje ožje ekipe predlaga skupščini zbornice v imenovanje Boruta Gubino za predsednika odbora za strokovno-medicinska vprašanja, Heleno Reberšek Gorišek za predsednico odbora za pravno-etična vprašanja in Deana Klančiča za predsednika odbora za socialno-ekonomska vprašanja.

Predlog neusklajen

Poleg tega predlaga v imenovanje Krunoslava Pavlovića za predsednika odbora za zobozdravstvo. Na skupščini 13. februarja namreč niso imenovali kandidata za predsednik odbora za zobozdravstvo Matjaža Gorkiča, saj njegov predlog ni bil usklajen.

A tudi predlog Pavlovića je neusklajen, sta potrdila predsednik skupščine zbornice Marko Bitenc in zobozdravnik ter član skupščine Jure Poglajen.

Čeprav Bitenc meni, da bodo ostali kandidati dobili podporo skupščine, pa Poglajen ni istega mnenja. Ob tem je spomnil, da skupščina zbornice 15. marca ni podelila zaupnice predsednici, sedaj pa Čebašek-Travnikova isti skupščini predlaga nove člane izvršilnega odbora.

Skupščina bo danes odločala še o drugih kadrovskih predlogih Čebašek-Travnikove. Za predsednico razsodišča prve stopnje predlaga v imenovanje Ksenijo Tušek Bunc, za predsednika razsodišča druge stopnje Branka Mežnarja, za namestnika tožilca pa Franja Velikanja.