Klic v sili

Dora bo mirnejša: na pomoč lahko pokliče kadarkoli

pk
20. 4. 2017, 06.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Dora z Loga pod Marngartom se je aparature, ki lahko reši življenje, zelo razveselila.

občina
Gospa Dora iz okolice Bovca aparaturo vedno nosi okrog vratu.

Hvaležna
Ker njeni svojci ne živijo v neposredni bližini, je Dora izjemno hvaležna, da ima možnost s posebno aparaturo tako preprosto in hitro poklicati pomoč, če jo bo potrebovala.

Na Občini Bovec so zelo zadovoljni, ker so skupaj z mariborskim podjetjem, ki je razvilo aparat za klic v sili, eni od njihovih starejših občank omogočili, da lahko kadarkoli pokliče na pomoč.

Letos bo sicer vitalna gospa, ki živi sama, dopolnila 90 let.Ob predaji aparature je poudarila, kako pomembna pridobitev je to zanjo. Napravo, ki je po njenih besedah tudi zelo preprosta za uporabo, bo vedno nosila okrog vratu.

Varnejša bo

»Vesel sem, da je direktor štajerskega podjetja Primož Tručl, kjer so razvili sistem, za nedoločen čas brezplačno predal v uporabo aparat, ki lahko zares reši življenje. Po moji oceni je preprost za uporabo, kar se je izkazalo ob predaji in prvem, poskusnem klicu v center za pomoč. Vesel sem tudi, da se je gospa Dora tako zelo razveselila našega obiska in seveda darila, in verjamem, da se bo odslej počutila varnejšo,« je povedal bovški župan Valter Mlekuž.