Zlorabe v zdravstvu

Komisija zaslišuje vodjo specializiranega tožilstva Harija Furlana

G.G.
15. 3. 2017, 09.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Parlamentarna preiskovalna komisija o ugotavljanju zlorab v slovenskem zdravstvenem sistemu na področju prodaje in nakupa žilnih opornic danes zaslišuje vodjo Specializiranega državnega tožilstva Harija Furlana.

Bobo
Harij Furlan je nedavno povedal, da je bilo v primerih zlorab v zdravstvu v preiskavi pred sodiščem zaslišanih že večje število osumljencev.

V novembrski oddaji Tarča na TV Slovenija, v kateri so se lotili visokih cen in korupcije v navezavi med slovenskimi bolnišnicami in dobavitelji, je bil izpostavljen tudi Aleš Furlan, brat vodje specializiranega tožilstva. Novinarji nacionalke so poročali, da je Aleš Furlan prek svojega podjetja Primsell prodajal kolčne proteze novogoriški bolnišnici. Sporno je, da je bolnišnica pri njegovem podjetju kupovala kolke po bistveno višjih cenah kot so jih kupovale druge slovenske bolnišnice. Med letoma 2003 in 2015 je bolnišnica od podjetja Primsell kupila za dobra dva milijona evrov izdelkov, od začetka lanskega leta za 350 tisoč evrov.

Harij Furlan, ki je vodja specializiranega državnega tožilstva za pregon gospodarskega kriminala in korupcije je povedal, da o poslih svojega brata ne ve ničesar. Zatrdil je, da "vse kazenske ovadbe s področja korupcije v zdravstvu obravnavajo prioritetno".