Neuradno

Minister optimističen kljub 'problemčičem': Slovenci in Hrvati z dogovorom glede Cimosa

T.L.
16. 2. 2017, 18.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Počivalšek je dejal, da "kljub vsem težavam, ki so bile, in 'problemčičem', ki so še, pa lahko optimistično gledamo na prihodnosti Cimosa".

Bobo

Po neuradnih podatkih sta DUTB in hrvaška Agencija za zavarovanje depozitov in sanacijo bank (DAB) dosegli skupen dogovor glede Cimosa, poroča portal MMC. Zdaj čakata le še na podpis italijanskega kupca.

Sklad Palladio Finanziaria bo za Cimos odštel 110 milijonov evrov, prevzel del Cimosovih dolgov in družbo dokapitaliziral z 20 milijoni evrov.

Dogovor s Hrvaško je za TV Slovenija potrdil tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki je dejal, da "kljub vsem težavam, ki so bile, in 'problemčičem', ki so še, pa lahko optimistično gledamo na prihodnosti Cimosa".

Slovenija in Hrvaška sta konec januarja na Otočcu dosegli dogovor glede Cimosa, a je nato prejšnji teden hrvaška stran slovenski poslala predlog sporazuma za rešitev Cimosovega spora na Hrvaškem, v katerem naj bi bili dodatni pogoji glede ohranjanja delovnih mest na Hrvaškem, ti pogoji naj bi bili za italijanske kupce nesprejemljivi.