Napoved nasilja?

Srhljiv zapis osumljenca Aleša na facebooku

R.T.
16. 2. 2017, 19.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pozivi k ostrejši kazni za osumljenca, ki sta trenutno v priporu, se med uporabniki facebooka nadaljujejo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Predvsem na družbenih medijih še odmeva kruto dejanje dveh fantov, ki sta v Podbočju brutalno pretepla prijatelja, in dogodek predvajala preko facebooka, da je ta naslednjega dne v ljubljanskem Univerzitetnem kliničnem centru podlegel poškodbam.

Ljudje so nad dogodkom še vedno zgroženi, pozivi k ostrejši kazni za osumljenca, ki sta trenutno v priporu, se nadaljujejo. Na facebooku se ena od novoustanovljenih skupin celo zavzema, da bi osumljenca dobila dosmrtno zaporno kazen in ne "le" treh do 15 let, kar jima po sedanji obtožnici grozi.

Objavili pa so tudi srhljiv zapis, ki naj bi ga osumljenec Aleš pred dobrimi tremi, še kot mladoletnik, zapisal na facebooku, češ, kaj pa je njemu človeka ubit, ker da on bo prišel iz zapora, žrtev pa se iz groba ne bo vrnila. 

O grozljivki, ki se je odvijala v ponedeljek ponoči na travniku v Podbočju, poročajo tudi mediji v naši soseski, ki ne izbirajo besed ob nazivu Aleša in Martina, ki sta  - kljub posnetku še vedno pravno gledano - osumljena brezčutnega dejanja. 

Je pa Facebook šele danes umaknil posnetke, ki jih je osumljeni Aleš na tragičen večer objavil na svojih drugih profilih na facebooku, pa so poročali v oddaji 24ur na Pop TV. Naj spomnimo, da se je tragedija dogajala v ponedeljek ponoči.