Strupeni plini

Uhajanje strupenih plinov, v težavah 150 ljudi

T.L./STA
16. 2. 2017, 15.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Do uhajanja je prišlo med raztovarjanjem ladje, ko sta v stik prišli klorovodikova in žveplova kislina, zaradi česar so v mestu Oberhausen začeli v ozračje uhajati strupeni plini.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V nemškem mestu Oberhausen na zahodu Nemčije je v kemični tovarni začela uhajati žveplova kislina. Zaradi poškodb dihal je po podatkih tamkajšnjih gasilcev pomoč poiskalo 150 ljudi.

Izmed 150 poškodovanih, ki so utrpeli poškodbe dihal, je 40 zaposlenih podjetja Hamm Chemie, ki je tudi odgovorno za uhajanje kisline, preostalih 110 pa so komunalni delavci, danes poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Do uhajanja je prišlo med raztovarjanjem ladje, ko sta v stik prišli klorovodikova in žveplova kislina, zaradi česar so začeli v ozračje uhajati strupeni plini, je povedal predstavnik Hamm Chemie.

Promet je bil v prizadetem območju po navedbah tamkajšnje policije preusmerjen na druge ceste, preselili pa so tudi do sedaj še neznano število prebivalcev.

Oblasti so tamkajšnje prebivalce pozvale, naj se zadržujejo doma in naj ne odpirajo oken.

V mestu Oberhausen, ki leži v nemški industrijski regiji Porurje, ima sedež več največjih nemških podjetij, med njimi tudi industrijski gigant ThyssenKrupp in energetsko podjetje EON.