Mobilna verzija
00:53 22. oktober 2017

Samozavestna Ilka: Ko leti, leti

T.L./STA Maribor
21 Posodobljeno: 10:02 / 09.8.2017

V slalomu za svetovni pokal v Mariboru sta Ana Bucik in Ilka Štuhec dosegli odlične razultate. Ilka je prejela še posebno darilo.

ilka-stuhec_bobo_06.12.16

Ilka Štuhec Foto: Bobo

Mikaela Shiffrin je zmagovalka slalomske tekme za 53. Zlato lisico. Ameriška slalomska kraljica je s četrtim mestom na veleslalomu in zmago osvojila tudi pohorsko kombinacijo. Letošnje tekmovanje na Mariborskem Pohorju se je sklenilo z novim slovenskim ekipnim uspehom in dvema Slovenkama v prvi deseterici. Ana Bucik je slalom za svetovni pokal alpskih smučark v Mariboru končala na sedmem mestu, Ilka Štuhec pa je bila 10.

ana bucik re

Ana Bucik Foto: Reuters

Ana Bucik je po koncu povedala: "Vesela sem, da mi je uspela dobra vožnja, tega dobrega rezultata tu v Mariboru. Danes bom samo uživala in se še enkrat zahvalila vsem navijačem, ki so me spodbujali in se že veselim naslednje tekme, ki je čez dva dni v Flachauu. Danes je bilo neizmerno slišati te navijače ob progi, to me je res poneslo dol po hribu, iskrena hvala. V takem vzdušju tekmovati je nekaj posebnega, nekaj drugačnega in res lepo. Danes sem skušala ostati mirna, skušala odklopiti katera je prva, druga, kako so smučale druge, samo pokazati to kar znam in da sem ostala sproščena. Flachau je moja najljubša tekma, ima pri meni posebno mesto in se res veselim tudi tiste tekme."

Tudi Ilka Štuhec je bila z zadnjima dvema dnevoma zadovoljna: "Vsekakor je bilo že vzdušje samo res noro, tako včeraj, kot tudi danes, moji nastopi tudi, ne sicer idealni, a vseeno v redu. Kot sem rekla že v Val d'Iseru, ko leti, leti. Te dobre vožnje, ti dobri rezultati mi dajejo še večjo samozavest, in upam, da bo tako tudi naprej. Načrti za naprej so najprej, treningi, potem pa sledijo trije vikendi zaporedoma hitre discipline, kjer si želim pokazati čim več. Tekmovalno je bil slalom kar velika neznanka, a kar se voženj tiče, se vedela kaj lahko naredim. To sem skoraj v celoti pokazala in moram reči, da sem zadovoljna z nastopi."

Kamnita lisičja ušesa za Ilko

Ilki pa so pripravili tudi posebno presenečenje. Ekipa 53. Zlate lisice ji je predala prav posebno nagrado za njeno neomajno pozitivnost in vztrajnost, in sicer mojstrsko oblikovana kamnita lisičja ušesca iz pohorskega marmorja.

Vaš prispevek