Neugodne razmere

Več vozil končalo na strehi

T.L.
8. 1. 2017, 14.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Kar nekajkrat so pristojne službe v nedeljo posredovale ob zdrsih in podobnih nesrečah.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Zaradi neugodnih vremenskih razmer se je danes zgodilo več nesreč, v katerih so vozila pristala na strehi. Na srečo pa drugih, hujših posledic ni bilo.

Ob 11.46 je na cesti izven naselja Lokev v občini Sežana vozilo zapeljalo izven cestišča. Gasilci ZGRS Sežana so pomagali ekipi NMP pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila.

Po poročanju Uprave za zaščito in repevanje je ob 10.59 v Vrhovem v občini Radeče osebno vozilo zapeljalo s cestišča v potok in se prevrnilo na streho. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Sevnica, vozilo je uničeno, poškodovanih pa ni.

Zaradi nizkih temperatur so lahko ponekod ceste poledenele. Vozite previdno, opozarja Prometno-informacijski center.

Ob 9.30 je v Staršah osebno vozilo s štirimi potniki zdrsnilo s ceste, zapeljalo v obcestni jarek in se prevrnilo na streho. Vsi potniki so se sami varno rešili iz vozila. Poklicni gasilci PGB Maribor, gasilci PGD Starše in Ptuj so zavarovali kraj nesreče, reševalci so eno poškodovano osebo oskrbeli na kraju in nato prepeljali na zdravljenje v SB Ptuj.

Ob 6.10 se je v kraju Stopče v občini Šentjur pripetila prometna nesreča, v kateri je voznica osebnega vozila zapeljala iz ceste in se prevrnila na streho vozila, je še poročala Uprava za zaščito in reševanje. Na kraju dogodka so reševalci RP Šmarje pri Jelšah poškodovano osebo izvlekli iz vozila in oskrbeli.