Začetek kazenskega postopka

Predlagajo, da poslanko iz afere flis jopice ne ščiti imuniteta

G.G./STA
15. 12. 2016, 10.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Mandatno-volilna komisija (MVK) je obravnavala zahtevo mariborskega okrožnega sodišča za dovoljenje državnega zbora za začetek kazenskega postopka zoper poslanko SD Bojano Muršič. MVK državnemu zboru predlaga, naj poslanki v primeru, ki se nanaša na sum kaznivega dejanja v zvezi z naročilom flis jopic iz proračuna občine, ne prizna imunitete.

STA
Bojana Muršič

Vodja mariborskega tožilstva Drago Šketa je pojasnil, da je pristojni državni tožilec zahtevo za preiskavo zaradi suma zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic in suma ponareditve ali uničenja poslovnih listin poleg Muršičeve vložil še zoper eno osebo.

Poslanka in nekdanja podpredsednica državnega zbora je maja po razkritju, da je z občinskim denarjem kupila za dobrih 600 evrov jopic iz flisa za svojo stranko, odstopila s položaja podpredsednice DZ in članice občinskega sveta občine Ruše. Na naročilnici je bilo namreč navedeno, da za svetniško skupino svoje stranke naroča pisarniški material, dejansko pa je šlo za naročilo jopic za stranko.

Muršičeva je tedaj zatrdila, da niti evra denarja ni porabila v lastno korist. Priznala pa je, da je bil nakup jopic neskladen s pravilniki.