Zadolžen

Iščejo partnerja Simone Dimic, ona odgovarja: Se boste že znašli

T.L.
12. 10. 2016, 10.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Kdo vse je med upniki Romana Horvata, ki je letos poleti končal v osebnem stečaju, upnikom pa dolguje 1,6 milijona evrov.

Mediaspeed
Simona Dimic in Roman Horvat

Romana Horvata, ki velja za partnerja Simone Dimic, zdaj že razvpite šefice kabineta nekdanjega premierja Boruta Pahorja, neuspešno iščejo.

Horvat je letos poleti končal v osebnem stečaju, upnikom dolguje 1,6 milijona evrov, od česar je dober milijon evrov terjatev pogojnih, poročajo spletne Finance. Zdaj pa stečajni upravitelj Horvata ne najde: ne v Sloveniji in ne v Dubaju, kjer ima prijavljeno stalno prebivališče.

Svet24
Roman Horvat

Kje je  Roman?

Stečajni upravitelj Ervin Novak je takoj po imenovanju začel aktivnosti v zvezi s stečajnim postopkom. Dolžniku so poslali pozivi na naslov njegovega stalnega prebivališča v Dubaj, iskali so ga tudi prek njegovega pooblaščenca, telefona in drugih naslovov, ki jih imajo evidentirane in so jih sporočili upniki. Vendar neuspešno. 

Ker upravitelj s Horvatom ni prišel v stik, da bi naredil primopredajo, ga je k poročanju o premoženju že 22. septembra pozvalo tudi sodišče, ki mu je dalo osem dni časa, da odda poročilo. Finance na okrožnem sodišču niso izvedele, ali je bil poziv uspešen. Horvat je zamenjal nekdaj delujočo številko, Simona Dimic pa je novinarjem Financ na prošnjo odgovorila: "Se boste že znašli".

Na kaj upajo upniki? 

Največja upnica Horvata je državna NLB, ki je prijavila dve pogojni terjatvi za skupno skoraj 580 tisoč evrov. Za Horvatove obveznosti pri NLB jamčijo druge osebe (poroki, ki poimensko niso navedeni), in če bodo ti plačevali obveznosti, se bo Horvatov dolg zmanjševal. Drugih zavarovanj, denimo na nepremičninah, NLB nima, je razvidno iz seznama. 

Deželna banka Slovenije s 410 tisoč evrov priznane terjatve, ki ima ločitvene pravice priznane na Horvatovih nepremičninah na Ledarski ulici v Ljubljani (skoraj 110 kvadratnih metrov velikem stanovanju in dveh garažnih parkirnih metrih).

Na stanovanju ima svojo 130 tisoč evrov visoko terjatev zavarovano tudi DUTB (prej Factor banka), vendar ima hipoteko vpisano na drugem mestu. DUTB ima poleg tega še za 92 tisoč evrov pogojnih terjatev. Med bančnimi upnicami je tudi SKB banka s skupno 370 tisoč evrov pogojnih terjatev.

Med manjšimi (navadnimi) upniki so tudi skupina Simič in partnerji v lasti nekdanjega šefa Dursa Ivana Simiča s slabih štiri tisoč evrov terjatev, MOL z 240 evrov terjatev in Furs s 25 evrov terjatev.