Prodali so ga

Mercatorjev Intersport v roke Poljakom

M.K./STA
13. 9. 2016, 15.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Mercator bo družbo Intersport, ki upravlja z Intersportovo franšizo v Sloveniji in v širši regiji, prodal poljskemu skladu Enterprise Investors, pogodba pa naj bi bila neuradno podpisana še danes.

Intersport
Mercator je lastnik družbe Intersport ISI, ki upravlja licenčno dejavnost prodaje športne opreme.

V Enterprise Investors so medtem za sredo napovedali predstavitev nove investicije v Sloveniji, pišejo spletne Finance

Na sredini dopoldanski novinarski bo Michal Kedzia, partner pri tem poljskem skladu zasebnega kapitala, predstavil novo investicijo v Sloveniji, so napovedali v družbi. Medtem pa Finance navajajo, da je posel že v sklepni fazi in da naj bi Poljaki za Intersport odšteli dobrih 30 milijonov evrov.

Mercator je v fazi prodaje neosnovnih dejavnosti, med drugim pa je že našel kupca za Pekarno Grosuplje, ki jo je prodal Don Donu, turistične agencije M Holidays, ki je pristala v rokah Kompasa, ter za blagovno znamko Modiana, ki jo je kupil Montecristo SL, v katerem sta moči združila Montecristo Holding v lasti hongkonške družbe Emkay Investments in podjetnik Goran Kristan.

Mercator je lastnik družbe Intersport ISI, ki upravlja licenčno dejavnost prodaje športne opreme. V Sloveniji ima 35 prodajaln, na Hrvaškem 34, v Srbiji 12, v BiH 10, v Črni gori dve, s franšiznimi prodajalnami pa so navzoči tudi na trgih Makedonije, Albanije in na Kosovu.

Skupina Mercator iz hrvaške skupine Agrokor je v prvem polletju ustvarila 1,25 milijarde evrov prihodkov od prodaje, kar je 3,3 odstotka manj kot v enakem obdobju lani. Padec je po njihovih navedbah posledica nadaljevanja zaostrenih tržnih razmer kot tudi aktivnosti, povezanih s prenovami trgovin. Pripisati pa ga je mogoče tudi manjšemu številu trgovin v Sloveniji, Srbiji in na Hrvaškem.

Kot še navajajo spletne Finance, je Mercator tudi v sklepni fazi monetizacije nepremičnin. Še v tretjem četrtletju bodo prodali in nato najeli nazaj za 20 let z možnostjo podaljšanja za 108 milijonov evrov nepremičnin, pri čemer gre večinoma za srednje velike trgovske centre po Sloveniji.