Razrahljana koalicija

Gantar: "Kolar Celarčeva si ne zasluži podpore"

M.K./STA
7. 9. 2016, 11.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc na torkovem srečanju s koalicijo ni prepričala podpredsednika DeSUS Tomaža Gantarja.

Bobo
Tomaž Gantar je opozoril, da vsebinskih rešitev za financiranje zdravstva Kolar Celarčeva ni predstavila in koalicija ne ve, kaj ministrica namerava.

Razlogi za podporo koalicije so po njegovem mnenju verjetno politične narave, "strokovno in vsebinsko gledano pa si podpore ne zasluži," je danes ocenil Gantar in dodal, da vsebinskih rešitev ni predstavila.

Koalicijski partnerji so namreč po torkovem srečanju z ministrico izrekli podporo njenemu nadaljnjemu delu, čeprav o interpelaciji, na kateri se bo zagovarjala, še niso govorili. Pričakovanja do nje so sicer velika.

Poslanec DeSUS in nekdanji zdravstveni minister Gantar pa kritičnega mnenja o ministrici iz vrst SMC ne spreminja. Tudi po srečanju z njo opozarja, da vsebinskih rešitev za financiranje zdravstva Kolar Celarčeva ni predstavila in koalicija ne ve, kaj ministrica namerava. Normalno je pričakovati, da bo to predstavila, pravi Gantar.

Arsen Perić
Za zdaj ne kaže, da bi imela koalicija težave pri podpori ministrici Kolar Celarčevi na interpelaciji .

Strinja se, da ima ministrica politično podporo. "Želja, da prejme podporo na interpelaciji, je razumljiva, s tem nimam težav. A ključnih vsebinskih rešitev za to, da bi javno zdravstvo naprej delovalo, žal ni na dnevnem redu oz. ne poznamo rešitev," je še pojasnil Gantar in dodal, da na ta način ministrica njegove podpore na interpelaciji, ki jo je vložila SDS, ne more prejeti.

Nekdanji minister je še pojasnil, da se težav v zdravstvu zelo dobro zaveda in nanje delno celo čustveno gleda, ob čemer izpostavlja stisko zdravstvenega osebja. "Zato se mi zdi nedopustno, kar se dela in na nek način ljudi zavaja, da jim pripada bistveno več, kot lahko danes dobijo," je dodal.

Kljub Gantarjevemu sicer pričakovanemu mnenju pa na težave koalicije pri podpori ministrici na interpelaciji za zdaj ne kaže.