Maščevanje

Ekscentrični predsednik džihadistom: »Pojedel vas bom!«

G.G.
7. 9. 2016, 10.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte ostaja zvest svojemu javni podobi. Tokrat je na Združenja držav jugovzhodne Azije (Asean) v Laosu zagrozil islamskim skrajnežem.

Wikipedija
Svetovalci Rodriga Duterteja pravijo, da besede njihovega šefa ne smemo zmeraj razumeti dobesedno,

Prvi mož Filipinov je znan kot nekompromisni borec proti kriminalu, v ponedeljek pa je pretiraval, ko je ameriškega predsednika Baracka Obamo ozmerjal za »pasjega sina«.

Danes se je Duterte osredotočil na militantne skrajneže v teroristični skupini Abu Sajaf, ki je povezana z Islamsko državo, zato mu bodo vulgarno besedišče lažje oprostili. »Plačali boste. Ko pride čas, vas bom pojedel pred narodom. Dajte mi sol in kis in vas bom pojedel, ne šalim se,« je na vrhu združenja Asean pleteničil Duterte.

Džihadisti iz Abu Sajafa so prejšnji teden izvedli teroristični napad na tržnico v filipinskem mestu Davao. Umrlo je 14 ljudi, poškodovanih je bilo 68.

Duterte je po nastopu predsedniškega mandata napovedal boj proti narkomafiji. Da so njegove napovedi resne, kaže podatek, da je bilo od junija v spopadih policije s tolpami ubitih okoli 3000 ljudi.