Slovenija

Odločilno zaslišanje Bulčeve bo v ponedeljek

STA/G.G.
16. 10. 2014, 15.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Zaslišanje slovenske kandidatke za evropsko komisarko za promet Violete Bulc v Evropskem parlamentu bo v ponedeljek ob 19. uri v Strasbourgu. Zaslišanje Slovaka Maroša Šefčoviča, kandidata za podpredsednika za energetsko unijo, bo potekalo istočasno.

STA/Mediaspeed

Bulčevo bo zaslišal odbor Evropskega parlamenta za promet in turizem. S predsedujočim temu odboru Michaelom Cramerjem, evropskim poslancem iz Nemčije iz vrst Zelenih, se je Bulčeva sestala v sredo v Bruslju.

"Naš odbor od nje pričakuje, da se bo temeljito pripravila na ponedeljkovo zaslišanje. Naši člani jo bodo ocenili na podlagi odgovorov, ki jih bodo dobili," je v sredo povedal Cramer.

Na triurnem zaslišanju komisarski kandidat najprej poda okoli 15-minutno izjavo, nato odgovarja na 45 vprašanj, na koncu lahko poda kratko sklepno izjavo. Še pred ustnim izpitom mora odgovoriti na pisni vprašalnik.

Šefčoviča, ki bo prevzel resor, ki je bil sprva namenjen Alenki Bratušek, bosta v ponedeljek tako kot nedavno Bratuškovo zaslišala parlamentarna odbora za okolje in industrijo.