Svet

'Tudi Vatikan bo muslimanski'

J.S.
16. 10. 2014, 13.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Bilal Bosnić, vahabit iz Bosne in Hercegovine, ki je bil nedavno aretiran še z nekaterimi drugimi vahabiti zaradi suma terorizma oziroma zaradi organiziranja odhoda državljanov Bosne in Hercegovine na tuja bojišča, je dejal, da bo ves svet postal Islamska država.

SAFF.ba

Islamska država je v svojem propagandnem časopisu »Dabik« objavila grožnjo vahabitskega voditelja iz Bosne in Hercegovine, Huseina Bilala Bosnića, ki je bil nedavno aretiran v policijski akciji »Damask«.

»Ves svet bo islamska država. Naš cilj je, da tudi Vatikan postane muslimanski,« je dejal Bosnić.

Čeprav se veliko število džihadistov bojuje v Iraku in v Siriji, za njimi še ni tiralic iz Bosne in Hercegovine. Sodišče Bosne in Hercegovine preverja ali so džihadisti, ki se bojujejo v Iraku in Siriji v sodnih postopkih, na osnovi katerih bi za njimi lahko razpisali tiralice. Na sodišču pojasnjujejo, da za vahabitskim voditeljem Nusretom Imamovićem ni razpisana tiralica, ker ni v nobenem sodnem postopku. Pravosodni organi Bosne in Hercegovine niso poslale Interpolu Bosne in Hercegovine niti ene zahteve za razpis tiralice za državljani Bosne in Hercegovine, ki so na tujih bojiščih, čeprav zakon za njihovo sankcioniranje velja od junija in čeprav so nekateri od njih na t.i. »črnih seznamih«.