Slovenija

V Sežani se bosta v nedeljo pomerila sedanji župan in podžupan

STA/J.P.
16. 10. 2014, 14.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V Sežani se bosta v nedeljo v drugem krogu županskih volitev pomerila sedanji župan Davorin Terčon in sedanji podžupan David Škabar. Terčon verjame v uspeh. Da ima vse možnosti za zmago, pa je prepričan tudi Škabar, ki meni, da bo končni izid odvisen tudi od volilne udeležbe.

Facebook

Terčon poskuša župansko mesto tokrat osvojiti tretjič. V prvem krogu je dobil 48,37 odstotka glasov. Glede na to, da je bilo za župana kar šest kandidatov, je z doseženim rezultatom zelo zadovoljen. V drugem krogu pa verjame v uspeh.

V tekmo za župansko mesto se je Terčon, nekdanji poslanec LDS in pozneje Zares, podal s podpisi skupine volivcev. Kot pravi, so ga že v prvem krogu podpirali Zveza za Primorsko ter neodvisni listi Zarja in lista samostojnega svetnika Živoja Raceta. V drugem krogu njegovo kandidaturo podpirata še lokalna odbora SD in SMC. 

Kampanja pred lokalnimi volitvami v Sežani je sicer precej umirjena. 

Za prihodnji mandat Terčon napoveduje nadaljevanje že začetih projektov in začetek nekaterih novih, za katere so že pridobili evropska sredstva. V svojem programu pa daje glavne poudarke enakomernemu razvoju občine, spodbujanju razvoja gospodarstva in zaposlovanja, pospeševanju razvoja turizma, vlaganju v infrastrukturo in skrbi za vse družbene skupine.

Škabarju, ki je v prvem krogu dobil 23,48 odstotka glasov, se zdi do neke mere razumljivo, da je aktualni župan v prvem krogu dobil največ glasov. Pravi, da je sedanji župan imel v začetku kampanje prednost, a je prepričan, da ga je že dohitel in da ima vse možnosti, da na volitvah zmaga. Končni izid v nedeljo pa bo odvisen tudi od volilne udeležbe.

Škabar, ki je prometni inženir in vodja sežanske železniške postaje, pojasnjuje, da je po prvem krogu volitev z njim stopilo v stik veliko ljudi, ki želijo pomagati in sodelovati. Ima pa tudi, kot pravi, zagotovilo številnih list in nekaterih strank, da ga bo članstvo teh strank in list podprlo, se pa iz različnih razlogov ne želijo javno izpostaviti.

Kot svojo prednost izpostavlja, da je neobremenjen ter ni ujetnik strankarskih ali drugih interesov. Dodaja, da na sodelovanju temelji tudi njegov program, v katerem daje poudarek novim delovni mestom, mladim, podeželju, razvoju in dobrim medčloveškim odnosom. Med drugim se želi prednostno zavzeti, da bi Sežana dobila pediatra, dober telefonski signal v vse vasi ter bi bili spet lahko ponosni na Lipico.

Kampanja pred lokalnimi volitvami v Sežani je sicer precej umirjena. Terčon pravi, da bi si želel več soočenj, da bi se volivci lahko lažje odločili, o svojem protikandidatu Škabarju pa, da sta v mandatu, ki se izteka, korektno sodelovala. Škabar prav tako ocenjuje, da so vsi kandidati predvolilno kampanjo vodili korektno. Njegova pa je bila, ker je neodvisen kandidat, finančno skromna.