S kombijem v grmovje

FOTO: Ukrajinec, ki so ga lovili ob reki Ščavnici, ni deloval sam

S.R.
17. 1. 2018, 14.55
Posodobljeno: 17. 1. 2018, 14.57
Deli članek:

Znanih je več podrobnosti o jutranji drami v naselju Veščica, kjer je voznik kombiniranega vozila, v katerem se je gnetlo 19 tujcev, ilegalno vstopil v Slovenijo in med begom povzročil prometno nesrečo.

PP Ljutomer
Voznik je tujce prevažal v sostorilstvu z državljanom Turčije.

Ljutomerski policisti so zjutraj ob približno 5. uri obravnavali voznika kombiniranega vozila avstrijskih registrskih tablic, ki je na nedovoljen način prečkal državno mejo iz Republike Hrvaške. 29-letni Ukrajinec, ki je sedel za volanom, ni upošteval znakov policistov in je s povečano hitrostjo zapeljal v smeri Ljutomera. Izven naselja Veščica je zaradi neprilagojene hitrosti najprej zapeljal z vozišča, nato pa trčil v dva prometna znaka in v grmovje, kjer je obstal, sporočajo iz PU Murska Sobota. Takoj po trčenju je stekel iz vozila in poskušal pobegniti, vendar so ga policisti premraženega in premočenega prijeli ob reki Ščavnici, v katero je predhodno skočil.

Policisti so ugotovili, da se je v vozilu poleg voznika nahajalo še 19 tujcev, in sicer 17 državljanov Pakistana in 2 državljana Nepala, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo. 8 tujcev je v nesreči utrpelo lažje telesne poškodbe.

PGD Ljutomer
Nesreča v naselju Veščica.

Imel je sostorilca

Ljutomerski policisti so neposredno pred tem dogodku na območju Razkrižja prijeli še eno osebo z vozilom avstrijskih registrskih številk, v katerem je sedel 38-letni državljan Turčije, ki poseduje dovoljenje za prebivanje v Avstriji. Ugotovili so, da sta oba primera povezana, zato so obema voznikoma odvzeli prostost. Oba bodo privedli pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Murski Soboti.

Tujci so v policijskem postopku zaprosili za mednarodno zaščito in bodo prepeljani v Azilni dom v Ljubljano.

PGD Ljutomer
Nesreča v naselju Veščica