Zavrnjeni na evropski zvezi

Kaj zdaj? Slovenskim rokometašem svetujejo ...

T.L.
17. 1. 2018, 14.25
Posodobljeno: 17. 1. 2018, 15.03
Deli članek:

Kmalu bo jasno, ali Slovenija ostala ali zapušča evropsko prvenstvo. Rokometna zveza navijače vabi, da pridejo v Zagreb.

Martin Metelko

Kakšna bo usoda slovenske rokometne reprezentance na evropskem prvenstvu v Zagrebu, uradno še ni jasno. Je pa že jasno, da krovna ustanova, Evropska rokometna zveza, ni naklonjena Sloveniji v njenih prizadevanjih, da bi dosegla pravico po slabi sodniški predstavi predvsem v drugem polčasu litovskega sodniškega para na ponedeljkovi tekmi proti Nemčiji, v kateri je na koncu Slovenija remizirala. In se zaradi tega znašla v zelo neljubi situaciji v svoji skupini.

Je pa že znano, da bosta današnjo tekmo, če bo do nje prišlo, med Slovenijo in Črno goro sodila hrvaška sodnika. Na igrišču bodo tako zbrani tri republike nekdanje skupne države Jugoslavije. 

Rokometna zveza Slovenije, ki bo okoli 15. ure imela tiskovno konferenco, na kateri naj bi objavili odločitev o nadaljnji usodi slovenske ekipe na prvenstvu, je sicer pred nekaj urami na družbenem omrežju navijače pozivala v Zagreb na današnjo tekmo. "Pred nami je odločilna tekma za uvrstitev v drugi del EHF EURO 2018 - dvoboj proti Črni gori, na katerem, tudi zaradi vseh dogodkov v zadnjih dneh, potrebujemo čim večjo podporo s tribun Arene Zagreb!!" so zapisali.

Kakorkoli že, neuradno je slišati, da bosta tako selektor Vujović kot tudi litovska sodnika kaznovana za ponedeljkova ravnanja: Vujović zaradi tega, ker je v burlesknem "pozaključnem delu" tekme stopil v vratarjeva vrata, da bi branil sedemmetrovko in po tekmi sodnike ozmerjal z "debili" in naj bi mu zaradi tega prepovedali nadaljnje sodelovanje na EP, sodnika pa menda zaradi njunega dela. Na potrditev, ali informacije, ki prihajajo iz Nemčije držijo, bo treba še počakati.

Že kmalu bo Slovenska rokometna zveza najavila, ali bo ekipa z Vujovićem ostala v Zagrebu in se zvečer pomerila s Črno goro ali pa bodo protestno zapustili prvenstvo in se prepustili na milost in nemilost sankcijam in kaznim, za katere nihče ne ve, kakšne bi lahko bile.

Ker je dogajanja v Zagrebu "dvignilo na noge" tudi tiste ljudi, ki sicer rokometa ne spremljajo, ima, jasno, vsakdo tudi mnenje o tem, kako in kaj naj ravna slovenska reprezentanca v danih okoliščinah. Na družbenih omrežjih smo zbrali nekaj mnenj, ki si jih lahko preberete spodaj.