Velika škoda

FOTO: Zublji so plesali, popokala so okna, hidranti pri osnovni šoli pa so bili neuporabni

S.R.
8. 11. 2017, 12.44
Posodobljeno: 8. 11. 2017, 12.48
Deli članek:

V včerajšnjem požaru v Polhovem Gradcu je nastalo za nekaj deset tisoč evrov škode.

PGD Dvor
Ogenj se je iz drvarnice razširil na ostrešje hiše.

Včeraj malo po 14. uri je v Polhovem Gradcu zagorela drvarnica, požar pa se je nato razširil na ostrešje stanovanjske hiše, so sporočili iz PU Ljubljana. Požar je zajel tudi osebno vozilo, ki je bilo parkirano ob drvarnici, na še eni sosednji hiši pa so popokala okna. Na kraju je posredovalo več gasilcev prostovoljnih gasilskih društev, ki so požar pogasili, in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj.

PGD Dvor
Ogenj se je iz drvarnice razširil na ostrešje hiše.

"Ob prihodu na kraj požara se je izvedlo več notranjih in zunanjih napadov, s čimer smo intenziteto požara počasi pričeli zmanjševati. Ko nam je situacija dopuščala, smo pričeli z odstranjevanjem ostankov strehe na hiši in drvarnici," so dogajanje opisali gasilci PGD Dvor, ki so pozneje ves odpadni material tudi pospravili in odpeljali s traktorji. Opozorili so še, da so imeli med intervencijo nekaj težav z dostopom do vode, saj naj nekateri hidranti ne bi bili v ustreznem tehničnem stanju. V oči bode predvsem dejstvo, da so bili med njimi tudi tisti, ki so nameščeni pri bližnji osnovni šoli.

Policisti so v jutranjem času pričeli z ogledom kraja požara, ki še poteka. Potrdili so, da je glede na prva zbrana obvestila zagorelo v drvarnici. V dogodku sicer nihče ni bil poškodovan, nastalo pa je za nekaj deset tisoč evrov materialne škode. Več informacij o vzroku požara bo znanih po opravljenem ogledu, so še sporočili.

PGD Dvor
Ogenj se je iz drvarnice razširil na ostrešje hiše.