Pregreta namizna svetilka

Ko je 88-letnik spal, je zagorela postelja

S.A.
8. 11. 2017, 20.30
Deli članek:

Zaradi pregrete namizne svetilke je zagorela postelja, v kateri je spal 88-letnik. Utrpel je zelo hude opekline.

PGE Celje
Ker se je pregrela namizna svetilka, je zagorela postelja.

Ko so se prebivalci Lisc (naselje spada pod občino Celje), v ponedeljek zvečer odpravljali k nočnemu počitku, je v njihovem naselju izbruhnil obsežen požar. Ognjeni zublji so vzplamteli v eni izmed tamkajšnjih stanovanjskih hiš, natančneje v sobi, v kateri je v tistem trenutku že spal 88-letni moški.

Pregreta svetilka

Zgodilo se je nekaj minut čez 23. uro, do požara pa je prišlo, kot je navedla Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi pri celjski policijski upravi, ker se je pregrela namizna svetilka. Sprva je začela goreti postelja, na kateri je 88-letnik spal, požar pa se je nato razširil po vsej sobi. K sreči so nesrečnemu 88-letniku na pomoč nemudoma priskočili domači in ga odnesli iz sobe. Kmalu zatem so na kraj prihiteli policisti, reševalci in gasilci.

Uničujoč dim

»Posredovali so poklicni gasilci PGE Celje, prostovoljni gasilci iz Babnega in Ostrožnega, ki so požar pogasili, s termokamero temeljito pregledali prostore ter jih prezračili,« je poročala Uprava RS za zaščito in reševanje. Med drugim so gasilci tudi nudili prvo pomoč hudo poškodovanemu 88-letniku do prihoda reševalcev. Na intervenciji je sicer, kot nam je povedal Janko Požežnik, poveljnik in direktor PGE Celje, skupno posredovalo 22 gasilcev (po osem iz PGE Celje in PGD Ostrožno ter šest iz PGD Babno). »Dim je uničil celotno nadstropje stanovanjske hiše,« je dodal Požežnik.

PGE Celje
Požar je izbruhnil okoli 23.00.

Hude poškodbe

Oseminosemdesetletnik je utrpel hude poškodbe (predvsem hude opekline po obeh nogah), z reševalnim vozilom pa so ga po dogodku prepeljali v celjsko splošno bolnišnico. Lažje poškodbe (lažje opekline po rokah) sta utrpela tudi dva domača, ki sta reševala 88-letnika. »Tuja krivda za nastanek požara je izključena,« je dodala Trbulinova. Požežnik je še povedal, da so gasilci  intervencijo zaključili okoli 1. ure zjutraj.