Nenevarno

Sumljiva pošiljka z belim prahom tudi v Mariboru

S.R./STA
27. 10. 2017, 07.12
Posodobljeno: 27. 10. 2017, 11.46
Deli članek:

V četrtek nekaj pred 22. uro so tako v poštnem logističnem centru Maribor prejeli sumljivo pošiljko z belim prahom. Gasilci in policisti so zavarovali kraj ter v karanteni zadržali 15 uslužbencev.

Arhiv Svet24
Policisti so na kraju s hitrim testom ugotovili, da najdena snov ni nevarna in da gre po vsej verjetnosti za sladkor, kar je potrdila tudi kasnejša analiza.

Po včerajšnji sumljivi pošiljki, ki jo je prejel moški v naselju Gornja Bistrica v občini Črenšovci in v kateri je bil nenevaren beli prah, so danes "paket" prejeli tudi v Mariboru.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, so snov odnesli na analizo na veterinarsko fakulteto v Ljubljani, od koder so danes sporočili, da snov ni nevarna za ljudi, živali ali okolje. Zato so ob 4.35 karanteno odpravili. Policisti še vedno zbirajo obvestila o tem dogodku.

S Pošte Slovenije so sporočili, da so sumljivo pošiljko prejeli v njihovem logističnem centru v Mariboru, zaradi ukrepanja policije in gasilcev pa je bilo delo v centru onemogočeno.

"Zaradi izrednega dogodka določen del poštnih pošiljk danes, žal, ne bo dostavljen, vsekakor pa bodo pošiljke dostavljene v najkrajšem možnem času. Ne glede na navedeno pa bodo vse pošiljke dostavljene v skladu z zakonskimi roki," so še pojasnili v podjetju.