KRI

Serijska morilka je med ubijanjem čutila vzburjenje

U.K.
27. 10. 2017, 06.50
Posodobljeno: 27. 10. 2017, 09.41
Deli članek:

Elena Lobačeva (27) je bila članica neonacistične skupine, ki obožuje serijskega morilca Aleksandra Pičuškina. In pred aretacijo so storili grozljive zločine.

arhiv
Bolna Elena je povedala, da čuti neverjeten užitek med ubijanjem.

Chuckyjeva nevesta je kultna grozljivka in hkrati komedija, v kateri otroško lutko obsede duša serijskega morilca.

Elena je s štirimi moškimi umorila vsaj 14 brezdomcev. Čeprav so rekli, da je bil njihov motiv očistiti ulice Moskve, gre dejansko za bolne psihopate, ki so priznali, da v mučenju in ubijanju uživajo. Predvsem to očitno velja prav za Eleno, ki je celo dejala, da je pri tem čutila spolni užitek. Povedala je, da je oboževala ubijanje in da je sodelovala pri vsaj polovici umorov, ki jih je skupina zagrešila.

arhiv
V Eleninem stanovanju so policisti našli nože, fotografije in videe.

Pičuškinov zgled

Elena je preiskovalcem povedala, da je velika privrženka serijskega morilca Aleksandra Pičuškina. Navdušena je tudi nad ameriško grozljivko Chuckyjeva nevesta in si je podobo iz filma dala tudi vtetovirati. Pičuškin je sicer serijski morilec, ki so ga poimenovali tudi šahovski morilec, saj je želel umoriti žrtev za vsako polje na šahu. Se pravi 64. Umoril je 49 ljudi, nato pa ga je policija leta 2006 aretirala. Tudi on je dejal, podobno kot Elena, da je čutil spolno vzburjenje med umori.

Neonacistična skupina
Vodja skupine je bil sicer 23-letni Pavel Vojtov, ki je tudi med procesom želel pozdraviti z nacističnim pozdravom. Pavel je bil pred nekaj dnevi obsojen na dosmrtno kazen. Svoje žrtve so pripadniki skupine ubijali z noži in kladivi, zabodli so jih tudi več kot 150-krat. Med žrtvami sta bili dve ženski. Člani ekipe so bili poleg že omenjenih Vladislav Karatajev (21), ki je bil obsojen na 16 let, Artur Nartisov (25) in Maksim Pavlov, oba sta bila obsojena na devet let in pol. »Očitno je bilo, da uživa v ubijanju,« je za Eleno povedal Vojtov. »Uživala je, ko je gledala in ko je ubijala. Zmeraj je govorila o mučenju in ubijanju.«

arhiv
Elena in Voitov sta pod pretvezo, da čistita ulice izpolnjevala svoje bolne sanje.

Preiskava

Ko je policija preiskala njeno stanovanje, je našla pet nožev, ki so bili uporabljeni pri umorih. Na njenem računalniku so našli fotografije razkosanih žrtev in natančna navodila o tem, kako ubiti človeka. Našli so tudi na stotine fotografij in videov, ki so prikazovali ubijanje in mučenje.

Psihološki profil

Državni tožilec Jaroslav Mits je podal precej grozljiv psihološki opis skupine. »Člani skupine nimajo nikakršnega obžalovanja glede tega, kaj so storili, in sploh ne razumejo, da so naredili karkoli narobe. Niti ne vidijo v tem nič nenavadnega. Glede na to, na kakšen grozljiv način so ubijali ljudi, je očitno, da so v tem uživali. Tu ne gre za sovraštvo, gre za psihopate, psihične bolnike. Najhuje je, da imajo ti ljudje svoje privržence. Nekatere nacistične skupine so se celo preimenovale v skupino Podpiramo Pavela Vojtova,« je povedal tožilec. Elena še ni bila obsojena, a ji prav tako grozi dosmrtna ječa.