POPOLN VIDEZ

Kdo je Vladimirju Putinu sešil srajčko?

mv
26. 10. 2017, 21.15
Posodobljeno: 26. 10. 2017, 21.20
Deli članek:

Čeprav mu strogi diplomatski protokoli ne dopuščajo veliko manevrskega prostora pri stilu oblačenja, se je alfa predsednik Putin vseeno odločil za spoznanje razširiti svoj barvni spekter in nabor modnih dodatkov.

Profimedia
Voditeljevo podobo kroji neznani stilist.

Ruski predsednik mora biti videti popolno in celo po mnenju zahodnih ocenjevalcev in kritikov Vladimir Vladimirovič Putin ni daleč od tega. Ruski voditelj nosi najprestižnejše znamke, vendar so njihove etikete skrbno odstranjene z oblačil, saj po protokolu predsednika ni dovoljeno povezovati z modnimi oblikovalci. Za skrivanje avtorstva Putinovih oblačil pred javnostjo skrbi neznani predsednikov osebni stilist, ki voditelja oblači že deset let. A nekatere informacije so vendarle pricurljale v javnost, zato vam razkrivamo, kdo so Putinovi krojači in koliko stanejo njegove obleke.

Gospodar Kremlja je velik ljubitelj ur, čeprav nanje ni čustveno navezan. Nekatere je celo podaril običajnim ljudem. Eno uro Leman Aqua Lung Grande Date je denimo dal sinu pastirja med svojim obiskom republike Tuva leta 2009, drugo pa moledujočemu ključavničarju v eni izmed ruskih tovarn.

Obleka: Putinovi najljubši znamki sta Kiton in Brioni, ki naj bi ju radi nosili tako predsedniki kot tajni agentje. Nič čudnega torej, da je Putin na stičišču nekdanje in sedanje funkcije našel svoj modni odgovor. Obleka je narejena po predsednikovih merah in stane najmanj pet tisoč dolarjev. V poletnem času so sivi toni na obleki svetlejši od zimske različice.

Kravata: Zaradi starosti in položaja so predsedniške kravate, ki jih izdeluje Valentino, brez svetlih odtenkov. Dovoljene so zgolj pikčaste kravate ali pa tiste z motivom pastirske pletenine.

Ura: Mediji več čas pozorno spremljajo Putinovo kolekcijo ur. Do zdaj so jih našteli 11, vendar je v resnici nemogoče potrditi, kakšno kolekcijo ur ima ruski voditelj. Po dozdajšnjih ugotovitvah je najdragocenejša na seznamu ura A. Lange & Söhne Tourbographh Pour le Merite, ki je vredna kar pol milijona dolarjev. Poleg te Vladimir Putin nosi še ure Patek Philippe Perpetual Calendar, Patek Philippe Calatrava, Breguet Marine, IWC Pilot Mark XV, najraje pa ima švicarski blancpain.

Čevlji: Skoraj vsi pari čevljev v kremeljski omari so znamke John Lobb ali Salvatore Ferragamo.

Puloverji: V sklopu neformalne garderobe je predsednik omejen na puloverje z V-izrezom, ki so nadomestili nekdaj priljubljene črne jakne.