Pestro

Drama v prestolnici: ugrabili podjetnika, ostal brez avta in ure

R.T.
9. 9. 2017, 14.12
Posodobljeno: 9. 9. 2017, 14.30
Deli članek:

Podjetnica je zvabila pdojetnika v lokal, nato pa se je začelo ...

STA
Fotografija je simbolična.

V Zagrebu se je v torek odvila prava drama. Policija sumi, da je zadrska podjetnica Edita K. (58) v večernih urah zvabila 67-letnega Zagrebčana Z. P. v lokal St. Michael v hotelu Academia v Zagrebu. Pogovarjala naj bi se o poslovnem sodelovanju, ki se je, kot se je izkazalo kasneje, izjalovilo. 

Z. P. se je pripeljal s svojim avtom znamke range rover sportu nemških registrskih tablic, ki ga je parkiral pred lokalom. Ko sta z Edito razpravljala, pa je prisedla še trojica moških. 

Podjetniku so dejali, da ima čas do 18. ure naslednjega dne, da jim vrne 400.000 evrov, ki naj bi jih izgubili zaradi posla, ki jim ga je obljubil. Podjetnika so nato prisilili, da jim je predal ključe avta. Dva moška sta nato s podjetnikom šla do njegovega terenskega vozila in mu po kratki vožnji pokazala svoje namene: ukradla sta mu tri mobilne telefone, nekaj gotovine, uro znamke Rolex in še nekaj drobnarij. Podjetnika sta nato odpeljala nazaj v mesto in ga "vrgla" iz njegovega avto. In to v bližini policijske postaje.

Vidno šokirani podjetnik je nato odšel na policijo in vse skupaj prijavil. Naslednji dan je policija izsiljevalcem pripravila zasedo.