Kaj se je zgodilo?

Nora noč na Ptuju: zgoreli sta kar dve hiši

T.L.
9. 9. 2017, 11.25
Posodobljeno: 9. 9. 2017, 15.40
Deli članek:

Štiri stanovalce so morali gasilci izseliti in jih začasno preseliti v drug bivalni objekt.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Okoli 1. ure ponoči so policisti PP Ptuj sprejeli obvestilo, da sta zaenkrat iz še neznanega vzroka zagoreli dve stanovanjski hiši na območju Ptuja. Mariborski kriminalisti so že zaključili ogled požarov dveh stanovanjskih objektov na Žnidaričevem nabrežju. 

Med požarom je bilo v enem objektu sedem ljudi, v drugem pa štirje. Po ogledu materialno škodo na obeh objektih skupaj nestrokovno ocenjujejo na okoli 200.000 evrov. Policisti nadaljujejo s kriminalistično preiskavo, zato je o vzroku za požar še preuranjeno govoriti. Po zaključku preiskave bodo javnost seznanili o ugotovitvah kriminalistične preiskave. 

Gasilci so na kraju požar lokalizirali in pogasili, zaradi požara pa so morali štiri stanovalce izseliti in jih začasno preseliti v drug bivalni objekt. Med gašenjem požara so reševalci nudili zdravniško pomoč enemu gasilcu, ki pa na srečo ni utrpel telesnih poškodb. 

To pa še ni vse: okoli 2. ure ponoči so bili prav tako policisti PP Ptuj obveščeni, da je zagorelo v okolici Ptuja, in sicer v šotoru, kjer so bile spravljene bale sena ter silaže in traktorski priključki.

Ogled kraja požara v Markovcih bodo kriminalisti lahko opravili predvidoma šele jutri. Šele po zaključku ogleda oziroma preiskave bodo javnosti posredovati več podatkov. Po prvih zbranih obvestilih naj bi v požaru nastalo za okoli 100.000 evrov materialne škode.